logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Whirlpool WTNF 920 KH – jak wyłączyć tryb demo po wymianie modułu?

jankiewiczjakub 02 Lip 2025 20:59 453 6
REKLAMA
  • #1 21596002
    jankiewiczjakub
    Poziom 2  
    Lodówka Whirlpool WTNF 920 KH
    Witajcie - po wymianie modułu w lodówce jest ona w trybie demo, jak go wyłączyć? Moduł jest nowy.
    AI: Próbowałeś już jakichś sposobów na wyłączenie trybu demo, np. kombinacji przycisków albo według instrukcji?
    Dostałem info, że przytrzymanie power i zmiana temperatury chłodziarki przez 7 sekund - nie działa.
    AI: Pokazuje się jakiś komunikat, kod błędu albo coś specyficznego na wyświetlaczu po wymianie modułu?
    Świeci się 6 stopni, 2 stopnie i miga kontrolka super mrożenia komory zamrażarki.
  • REKLAMA
  • #2 21596224
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1590
    Nowy i zaprogramowany xD?
  • REKLAMA
  • #3 21596635
    jankiewiczjakub
    Poziom 2  
    Moduł jest nowy , a jak można go zaprogramować
  • REKLAMA
  • #4 21596656
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1590
    Yyy? Kablem i aplikacją? Dziwne pytanie...
  • #5 21596833
    jankiewiczjakub
    Poziom 2  
    Tak myślałem, sprawa rozwiązana, przeciąłem 2 płytki: nową i starą, połączyłem ścieżki, moduł zasilający był wypalony całkiem, nie nadawał się do odbudowy - lodówka działa.
  • #6 21596855
    emarcus
    Poziom 21  
    Ocena: 72
    jankiewiczjakub napisał:
    Tak myślałem , sprawa rozwiązana , przeciąłem 2 płytki nowa i starą, połączyłem ścieżki , moduł zasilający był wypalony całkiem , nie nadawał się do odbudowy - lodówka działa

Genialnie!!! i fachowo,
    Nawet konstruktorzy tego sprzętu nie 'wpadli by' na taki pomysł(!), gdy tymczasem zalecają 'okropnie skomplikowaną' metodę:

"To enter or exit demo mode on a Whirlpool WTNF 920 KH refrigerator, you typically need to press and hold specific button combinations for a few seconds. For this model, you'll likely need to press and hold the FREEZER TEMP and REFRIGERATOR TEMP buttons simultaneously for about 3-5 seconds. If it's a connected appliance, you might need to navigate to "Store Demo Mode" within the "INFO" section of the "Tools" menu.
    Detailed Steps for Demo Mode Entry/Exit:

1. Locate the Buttons:
    Identify the FREEZER TEMP and REFRIGERATOR TEMP buttons on your refrigerator's control panel.

2. Press and Hold:
    Press and hold both buttons at the same time for 3 to 5 seconds.
    3. Observe the Display:
    The temperature indicator lights may blink or change, indicating that the refrigerator has entered or exited demo mode.
    4. For Connected Appliances:
    If your model has a connected feature, you may need to:

Select the "Tools" keypad.

Scroll and select "INFO".
    Select "STORE DEMO MODE" and toggle it to "ON" or "OFF".
    Select the "HOME" icon.

5. Consult Your Manual:
    If these steps don't work, consult the user manual for your specific model or contact Whirlpool customer support for detailed instructions.
    "
    Z ostatniego punktu (5) wynika że procedura ta jest zawarta w Instrukcji Obsługi tego sprzętu...., lub można uzyskać bezpłatnie i szczegółowe informacje z fabrycznych stron pomocy technicznej (Customer support).
  • REKLAMA
  • #7 21596857
    jankiewiczjakub
    Poziom 2  
    Moduł był stary, odcięty blok zasilania wzięty z nowego. W starym blok zasilania nie nadawał się do odbudowy, elektrolity wylały się i wypaliły płytkę.

Podsumowanie tematu

✨ Po wymianie modułu w lodówce Whirlpool WTNF 920 KH urządzenie pozostaje w trybie demo, co objawia się świeceniem się temperatur 6°C i 2°C oraz migającą kontrolką super mrożenia w komorze zamrażarki. Próby wyłączenia trybu demo poprzez przytrzymanie przycisku power i zmianę temperatury chłodziarki przez 7 sekund nie przyniosły efektu. Brak dodatkowych komunikatów lub kodów błędów na wyświetlaczu. Problem wskazuje na konieczność zastosowania odpowiedniej procedury resetu lub dezaktywacji trybu demo po wymianie modułu sterującego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA