logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Modulator w.cz. 9N2433A – funkcje wyprowadzeń BB, CH, MB, A, V – opis i zastosowanie

DarekDettlaff1 12 Lip 2025 12:59 195 3
REKLAMA
  • #1 21604606
    DarekDettlaff1
    Poziom 5  
    Witam
    Za co odpowiadają wyprowadzenia w modulatorze w.cz., które są na załączonym zdjęciu?
    Model modulatora na zdjęciu:

Modulator w.cz. 9N2433A – funkcje wyprowadzeń BB, CH, MB, A, V – opis i zastosowanie

AI: Mógłbyś podać dokładny model tego modulatora RF w treści wpisu? Na zdjęciu może być trudno go odczytać.
    5589161
    9N2433A
    AI: O które konkretnie wyprowadzenia chodzi? Czy możesz je opisać lub podać ich oznaczenia, jeśli są widoczne na obudowie/modulatorze?
    BB
    CH
    MB
    A
    V
  • REKLAMA
  • #2 21604704
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2543
    A, V, zgaduję, że doprowadzasz sygnał Audio oraz Video composite.
    CH - coś z kanałami
    BB, MB, nie mam pojęcia.
  • REKLAMA
  • #3 21605156
    mam_pytanie
    Poziom 30  
    Ocena: 255
    Cytat:
    BB, MB, nie mam pojęcia.

Wypadałoby toto jakoś zasilić. Jakby dał zdjęcie drugiej strony płytki, wtedy by się rozjaśniło.
  • #4 21605272
    DarekDettlaff1
    Poziom 5  
    Druga strona płytki modulatora:

Dodano po 3 [minuty]:

Sprawdziłem, na wyprowadzeniu MB podaje się 5 V, by zasilić modulator.
    Wyprowadzeniem A podaje się sygnał audio, a wyprowadzeniem V zespolony sygnał wizji (composite video). Ale nie wiem, do czego służą wyprowadzenia BB i CH w tym modulatorze.

Poza tym, jak podłączyłem odtwarzacz DVD do tego modulatora, a modulator podawał sygnał antenowy na telewizor, to obraz był z dziwnymi paskami, a zamiast dźwięku był szum.

Dodano po 26 [minuty]:

Dokładnie takie zakłócenia w obrazie i szum.

Dodano po 2 [minuty]:

REKLAMA