logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei P20 Pro – blokada ekranu po PIN SIM i hasło Google, brak dostępu do danych

asdqwerty 13 Lip 2025 14:18 495 3
REKLAMA
  • #1 21605486
    asdqwerty
    Poziom 21  
    Ocena: 67
    Posiadam telefon Huawei P20 Pro, z którym mam nietypowy i skomplikowany problem. Po włączeniu telefonu poproszono o kod PIN do karty SIM, który został przeze mnie wpisany, a następnie wyświetliła się informacja/kran "Połączenia alarmowe", aby podać hasło blokady ekranu, które nigdy nie było przeze mnie ustawiane. W efekcie nie mogę odblokować telefonu. Chcę uniknąć twardego resetu, z powodu ważnych danych na telefonie (numery telefonu zapisane w pamięci telefonu, zdjęcia, notatki).
    Logowałem się do konta Google przez komputer w celu sprawdzenia czy telefon jest wykrywalny i okazało się, że tak. Widniała opcja "Bezpiecznie urządzenie", którą dodatkowo kliknąłem, ustawiając czterocyfrowe hasło. W efekcie telefon zablokował się i tym razem, stąd w efekcie telefon jest podwójnie zablokowany, z czego do tej drugiej blokady znamy hasło. Telefon dodatkowo nie jest wykrywany przez podłączenie za pomocą kabla z komputerem. W telefonie jest włączona sieć WLAN czyli jest dostęp do internetu.
    Na zdjęciach więcej szczegółów.
    Jak poradzić sobie z tym nietypowym problemem?
    Huawei P20 Pro – blokada ekranu po PIN SIM i hasło Google, brak dostępu do danych Huawei P20 Pro – blokada ekranu po PIN SIM i hasło Google, brak dostępu do danych Huawei P20 Pro – blokada ekranu po PIN SIM i hasło Google, brak dostępu do danych Huawei P20 Pro – blokada ekranu po PIN SIM i hasło Google, brak dostępu do danych Huawei P20 Pro – blokada ekranu po PIN SIM i hasło Google, brak dostępu do danych
  • REKLAMA
  • #2 21605542
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 21605610
    asdqwerty
    Poziom 21  
    Ocena: 67
    A co zrobić, jeśli nie korzystało się z tej opcji konta Huawei Cloud?
  • #4 21605707
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA