logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić ostrość liter na monitorze LG Flatron F700B z GeForce 4 440MX?

jar-jar17 18 Gru 2005 14:57 4315 4
REKLAMA
  • #1 2094804
    jar-jar17
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Witam posiadam monitor Flatron LG F700B oraz grafikę geforce 4 440mx
    bylem u kumpla ktróry posiada taki sam monitor i taką sama karte jak postawiliśmy monitory obok siebie najego monitorze litery były bardziej wyraźne, da sie czytać ale jak dłużej sie czyta tekst to strasznie męczy oczy. podmienialiśmy monitory do jego grafiki i mój monitor wygląda na to ze działa dobrze, zmieniałem wiele streowników do grafiki i juz zupełnie nie mam pojęcie czego sie czepić czy jest jakaś możliwość wyostrzenia wyświetlanych napisów nie wiem jakoś programowo czy coś
  • REKLAMA
  • #2 2094968
    ozman
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Odkręc obudowę, na trafopowielaczu sa PRki, pokręc delikatnie FOCUS i ustaw żyletę.
  • REKLAMA
  • #3 2096161
    jar-jar17
    Poziom 19  
    hahaha przecież napisałem że zamieniałem monitory że na moim monitorze na jego karcie był dobry obraz chyba ten post powinien znajdowac sie w innym dziale:/
  • REKLAMA
  • #4 2096272
    ozman
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Sorry nie doczytałem. Problem leży po stronie karty graficznej, producenci ładuja kiepskiej jakosci filtry na wyjsciu sygnalu. Foltry te sie daje by ogramiczyc emitowanie zakłucen do otoczenia. Obraz poprawi sie po wylutowaniu odpowiednich kondensatorów i rezystorów.

O naprzykład tu moza sobie poczytać http://www.hutzelman.com/home/hardware/mods/geforce/
  • #5 2098591
    jar-jar17
    Poziom 19  
    ....A nie da sie jakoś programowo poprawić jakość obrazu?? jak sie troszeczke pobawiłem w zaawansowanych opcjach sterowników, zmieniając "wzór ogólny taktowania" to przez chcwile jakość była dużo lepsza ale później znowu wróciło to do takiego stanu jakim było
REKLAMA