logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] John Deere 580 – siatka nawija się na gumową rolkę, rolka klejąca

matix40 20 Lip 2025 22:20 624 1
REKLAMA
  • #1 21612185
    matix40
    Poziom 3  
    Ocena: 20
    Witam, temat może przewijał się już gdzieś, ale zapytam jeszcze raz. Praca John Deere 580, problem w aparacie do siatki: po przeprasowaniu paru balotów pojawia się problem, że siatka nawija się wokół gumowej rolki zamiast iść pasami i na balota. Przy odwijaniu siatki z tej rolki gumowej czuć, że się cała klei, guma jest klejąca. I teraz pytanie: dlaczego? Czy siatka powoduje to, że zbiera się jakaś substancja z tych chińskich siatek, czy gumowa rolka się grzeje, nie wiadomo dlaczego, i zaczyna się kleić i elektryzować z siatką? Kupiłem siatkę z Tama Polska, teraz no powinna być dobra, bo jest z wysokiej półki, z tego co mi mówiono, nie ma chyba lepszych, ta firma robi nawet dla John Deere i innych. Ale coś wątpię, że to pomoże. Ktoś miał podobny problem? Posypuję talkiem wałek, ale to pomaga na parę balotów i znów zaczyna się nawijać na niego. Nie mogę tego ogarnąć, w tej prasie już parę lat wszystko działa super, tylko to owijanie.
  • REKLAMA
  • #2 21621489
    matix40
    Poziom 3  
    Ocena: 20
    .............
REKLAMA