Piszę z problemem dotyczącym programowania w VBA (jestem zielony w tym temacie). Sprawa wygląda następująco, chcę, aby po wpisaniu wartości w komórce H1 w komórce D1 wpisywała się aktualna data i godzina, następnie po wpisaniu wartości w komórce M1 pokazywała się data i godzina w komórce J1 i dalej w pozostałych komórkach ta sama reguła. Udało mi się znaleźć kod, który rozwiązuje połowę mojego problemu, tzn. po wpisaniu wartości w komórkę H1 w komórce D1 pojawia się data, ale niestety nie umiem tego powtórzyć dalej :/
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("H:H")) Is Nothing Or Cells(Target.Row, 1) <> "" Then Exit Sub
Cells(Target.Row, 4) = Now
End Sub
AI: Czy możesz podać dokładną listę wszystkich par komórek, dla których chcesz, żeby po wpisaniu wartości w jednej komórce automatycznie pojawiała się data i godzina w drugiej? Chodzi tylko o H1→D1 i M1→J1, czy jest więcej takich par?
Nie, nie ma więcej takich par.
AI: Czy ta reguła ma działać tylko dla pierwszego wiersza (np. H1, M1), czy dla całych kolumn (np. każda zmiana w kolumnie H wpisuje datę w kolumnie D w tym samym wierszu)?
Ma działać dla całych kolumn
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("H:H")) Is Nothing Or Cells(Target.Row, 1) <> "" Then Exit Sub
Cells(Target.Row, 4) = Now
End Sub
AI: Czy możesz podać dokładną listę wszystkich par komórek, dla których chcesz, żeby po wpisaniu wartości w jednej komórce automatycznie pojawiała się data i godzina w drugiej? Chodzi tylko o H1→D1 i M1→J1, czy jest więcej takich par?
Nie, nie ma więcej takich par.
AI: Czy ta reguła ma działać tylko dla pierwszego wiersza (np. H1, M1), czy dla całych kolumn (np. każda zmiana w kolumnie H wpisuje datę w kolumnie D w tym samym wierszu)?
Ma działać dla całych kolumn