logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei Mate 20 Lite – sterowniki USB 1.0 nie instalują się, wykrywa jako fake ACM lub MTP

darko412 26 Lip 2025 18:16 498 2
REKLAMA
  • #1 21617680
    darko412
    Poziom 2  
    Nie mogę zainstalować sterowników Huawei USB 1.0 dla Huawei Mate 20 Lite. Na jednym komputerze (Windows 10) wykrywa go jako Huawei Fake ACM Interface, na drugim jako pamięć masową i MTP, dla którego nie można zainstalować sterownika. Potrzebuję połączyć telefon z TFTUnlock, chcę zrobić hard reset. Telefon ma PIN i jest po wymianie wyświetlacza, przez co dotyk nie działa w factory reset. Test point robi się na włączonym czy wyłączonym telefonie? Choć próbowałem oba sposoby i nic.

po odinstalowaniu i usunieciu sterowników obecnie windows 10 tak widzi telefon moge na siłe zainstalowac huawei usb 1.0 ale tftunlock nie chce połączyć się z telefonem (connect to device fail) próbowalem zwierać test point ale zero reakcji telefon jest wykrywany tak samo

Menedżer urządzeń Windows pokazuje trzy wpisy SNE-LX1 jako inne urządzenia

[
  • REKLAMA
  • #2 21617900
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1290
    darko412 napisał:
    po odinstalowaniu i usunieciu sterowników obecnie windows 10 tak widzi telefon moge na siłe zainstalowac huawei usb 1.0 ale tftunlock nie chce połączyć się z telefonem (connect to device fail) próbowalem zwierać test point ale zero reakcji telefon jest wykrywany tak samo

Tryb bootrom - COM 1.0 - jest widoczny tylko po uzyciu testpointa, badz jesli tel ma przykladowo wymazana, badz uszkodzona pamieci. Jesli nie pojawia ci sie takie urzadzenie - albo COM 1.0, albo USB_SER, to znaczy, ze nie zwarles poprawnie testpointa - moze znalazles zly, moze nie zwierasz z masa, moze to czym zwierasz nie przewodzi pradu, moze zajechany pad i juz nie laczy.

Instalowane na sile sterowniko nic nie zmieni.
  • #3 21618060
    darko412
    Poziom 2  
    Udało się niby z test pointem, wykrywa już telefon jako Huawei USB 1.0, ale nie mogę zrobić hard resetu ani usunąć PIN-u przez TFT Unlock, wyskakuje błąd (connect to device fail).
    Ma ktoś może jakiś pomysł, jak usunąć PIN lub zrobić hard reset? Telefon jest po wymianie wyświetlacza na nieoryginalny i dotyk nie działa. W recovery nie mogę wpisać "yes", aby usunąć dane. Podłączałem klawiaturę i myszkę, ale dalej nie mogę nic wpisać, tylko przerzucać góra-dół menu.
REKLAMA