Cześć, od dłuższego czasu mam przepychanki między mną a dostawcą internetu, mianowicie cały dzień mam bardzo wysoki jitter w cs2, na poziomie 40/70ms, co mocno czuć w grze (fragi lecą z opóźnieniem) Złożyłem reklamacje u dostawcy na wysoki ping w porach wieczornych, ponieważ codziennie od godziny 20/21 przez godzine był wysoki ping (130ms), no i jitter jeszcze większy był. Jedyny moment gdy internet działa tak jak ja bym chciał to ok. północ. Pingowałem wp.pl z routera i z cmd, poniżej wysyłam wyniki z różnych dni, różne pory dnia. Router to ASUS TUF AX4200 (nowy) kable ethernet nowe, połączenie DOCSIS, czyli zwykły koncentryk. Umowę mam z nimi od kwietnia tego roku, niestety nie ma konkurencji w bloku i jest to jedyne przyłącze. Dodam, że 2 tygodnie temu przyjęli "reklamacje" internetu i zapewnili ze 17.07.2025 naprawią problem, lecz jak widać nic nie zmienili, jedynie na 2/3 dni był spokój potem znowu to samo. Co mogę zrobić z tym faktem? Technicy byli już pare razy w mieszkaniu sprawdzali stan połączenia ale wiadomo przyjeżdżali jak akurat było w miare spokojnie, choć raz mi powiedzieli "lepiej nie będzie". Mam już dosyć tego dostawcy i jego zapewnień, że wszystko będzie w porządku. Czy jest coś co JA mogę "poprawić" z tym, albo co im napisać w reklamacji dokładnie aby zrozumieli problem.
AI: Czy mógłbyś wrzucić konkretne wyniki pingów/jittera (np. screeny z cmd, logi z routera) z różnych godzin, szczególnie z tych wieczornych, kiedy problem jest największy?
AI: Czy problem z wysokim pingiem/jitterem występuje na wszystkich urządzeniach podłączonych do sieci (np. innych komputerach, telefonach), czy tylko na jednym konkretnym sprzęcie?
Wszędzie
Dodano po 8 [minuty]:
Co jeszcze mogę dodać to, że internet ma 650mb/s Download, 30mb/s upload. Podłączony jestem po kablu, sterowniki zaktualizowane, oszczędzanie energii wyłączone, po odłączeniu routera i podłączeniu modemu bezpośrednio do pc te same problemy zero poprawy.
Dodano po 4 [minuty]:
Sytuacja sprzed chwili. Czy te skoki do 40/50ms są normalne?
AI: Czy mógłbyś wrzucić konkretne wyniki pingów/jittera (np. screeny z cmd, logi z routera) z różnych godzin, szczególnie z tych wieczornych, kiedy problem jest największy?
AI: Czy problem z wysokim pingiem/jitterem występuje na wszystkich urządzeniach podłączonych do sieci (np. innych komputerach, telefonach), czy tylko na jednym konkretnym sprzęcie?
Wszędzie
Dodano po 8 [minuty]:
Co jeszcze mogę dodać to, że internet ma 650mb/s Download, 30mb/s upload. Podłączony jestem po kablu, sterowniki zaktualizowane, oszczędzanie energii wyłączone, po odłączeniu routera i podłączeniu modemu bezpośrednio do pc te same problemy zero poprawy.
Dodano po 4 [minuty]:
Sytuacja sprzed chwili. Czy te skoki do 40/50ms są normalne?