logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KASH TL2016B – jak rozmontować lampkę podszafkową i wymienić starter?

GieKa 06 Sie 2025 07:08 213 2
REKLAMA
  • #1 21627099
    GieKa
    Poziom 11  
    Ocena: 31
    Mam taką lampkę podszafkową jak na zdjęciu KASH TL2016B. Świetlówka zaczęła świecić tylko na końcach więc kupiłem nową. Ale i ta świeci tylko na końcach. Dowiedziałem się że prawdopodobnie popsuł się starter. Czy można go wymienić w tej lampce? A jeśli tak to jak ją zdemontować. Tam nie ma śrubek. Pewnie wszystko jest wciskane. Z której strony zacząć by niczego nie uszkodzić? Gdzie może znajdować się ten starter?
    Lampa podszafkowa KASH TL2016B 13W bez widocznych śrubek na obudowie
  • REKLAMA
  • #2 21627110
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1350
    Pogłówkuj jak ściągnąć nasadki czołowe z lewej i prawej strony w lewo i w prawo widoczne na pierwszym zdjęciu od góry naciskając wewnętrzne długie krawędzie do środka... Spróbuj też czy podstawki pinowe pod świetlówkę nie dają się przesunąć do środka czyli lewa w prawo a prawa w lewo i wtedy wyciągnąć cale obrotowe wnętrze do siebie? Ciężko to wytłumaczyć...
    Twoja lampka jest podobna do tej: Link
    Pooglądaj ten link pod kątem jakichś śrubek jak tutaj wyżej?
  • #3 21627117
    czesiu
    Poziom 38  
    Ocena: 832
    Raczej nie znajdziesz w środku startera, tylko zapłonnik elektroniczny. Jak rozbierzesz to wrzuć zdjęcia, może się da naprawić.
REKLAMA