logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrale pożarowe Schrack – opinie użytkowników i niezawodność systemu

MAJSTER XXL 06 Sie 2025 22:29 381 0
  • #1 21627912
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  
    Ocena: 425
    Centrale pożarowe Schrack - czy warte są uwagi?
    Nasza firma na co dzień zajmuje się systemami teletechnicznymi i ostatnio trafiają nam się centrale Schrack w ofertowaniu systemów SSP, do tej pory zamienialiśmy to na inne. Robimy projekty systemów i duże instalacje, ale ostatnio mam sporo uwag do naszego polskiego wiodącego producenta. Pytając o Schracka głównie zależy mi na praktycznie zerowym poziomie fałszywych alarmów z czujek. Mając doświadczenie z wieloma innymi producentami systemów SSP, to życzyłbym sobie praktycznie zerowego poziomu fałszywych alarmów jaki jest w mało znanym i już bez polskiej dystrybucji i CNBOP produkcie SD3 z Francji (teraz razem z Detectomatem). Czujki optyczne serii OA05 w najgorszych warunkach nawet na stolarniach nie waliły mi fałszywkami, a są na niektórych naszych brudnych obiektach od 10 lat. Na dym testowy reagują idealnie. Jeszcze Siemensa Cerberusa mogę pochwalić za brak fałszywek, ale w biurowcach to są strefy czyste. Jeśli Schrack będzie mi działał tak rewelacyjnie jak SD3 to spróbuję w to uderzyć. Politykę firmy znamy ze słyszenia, że utrudniają jak tylko się da z dostępem do obcych central, ale jakby miał być nowy system na dużej nowej galerii handlowej to może warto w to wejść. Prośba o Wasze opinie, głównie interesuje mnie niezawodność systemu.
REKLAMA