logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] PS4 restartuje się przy 37% sprawdzania dysku – jak uruchomić stary HDD inaczej?

taxiarz 18 Sie 2025 13:31 282 3
REKLAMA
  • #1 21637890
    taxiarz
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    Witam,
    Mam konsolę PS4, która podczas ładowania się systemu sprawdzała pamięć masową i przy 37% sprawdzania - restartuje się.
    Podejrzewałem uszkodzenie dysku twardego. Ale "ddrescue" odzyskał 100% dysku i nie wykazał uszkodzeń.
    Na nowym dysku po klonowaniu go sytuacja się powtórzyła. Ta z początku historii, czy 37% sprawdzania dysku i restart konsoli.
    Na nowym dysku postanowiłem zaktualizować plikiem update ze strony PS, tym 1 GB. Konsola uruchomiła się. Pozostaje tylko
    ze sklepu PS pobrać moje gry.

Pytanie, czy jest możliwość uruchomienia tego starego dysku sposobem innym, niż te "moje rozwiązanie"?

Terminal na MacBooku z wynikami narzędzia ddrescue dla dysku twardego 1 TB
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21637912
    tomus2k
    Poziom 27  
    Ocena: 218
    Z mojej skromnej wiedzy już po wszystkim. Dlaczego nie odbudowałeś bazy danych -czasami trzeba kilka razy aż dysk zmapuje uszkodzone sektory.
  • REKLAMA
  • #3 21637920
    taxiarz
    Poziom 14  
    Zapomniałem napisać, że odbudowanie bazy było robione. Bez pozytywnych rezultatów.
    Także był wgrywany plik update 12.52 poprzez "tryb bezpieczny". Plik wgrał się poprzez Internet, również wgrywany był poprzez pen USB.
    Bez pozytywnych rezultatów. Wg mnie wyczerpałem te "domowe sposoby".

W zasadzie jest po wszystkim. Jak mówisz.

EDIT:
    Jeszcze spróbowałem na starym dysku odbudować bazę. Wykonałem 7 prób. Wynik: Nie można uruchomić PS4. (Restart przy 37%).
  • #4 21638555
    taxiarz
    Poziom 14  
    Instalacja na nowo softu PS4 z pliku UPDATE - tym około 1 GB. Konsola uruchomiła się, z tym że profile oraz gry zostały wymazane.
REKLAMA