logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DisplayPort do HDMI – migający obraz na TV SL-500T, ustawienia nie zapisują się po restarcie

major39 23 Sie 2025 18:33 150 0
REKLAMA
  • #1 21642449
    major39
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam, mam mały problem, nie mogłem połączyć komputera z telewizorem przez HDMI. W moim komputerze nie ma portu na HDMI ale jest na Displayport. Więc kupiłem Adapter Kabel Display Port DisplayPort DP do HDMI
    i połączyłem telewizor z komputerem ale jest problem. Obraz w telewizorze cały czas miga. Musiałem zrobić tak bo zmiana rozdzielczości nic nie dawała i częstotliwość odświeżania również. Dopiero to pomogło
    1 Zaawansowane ustawienia wyświetlania
    2 Wyświetlacz 2 SL-500T czyli to jest telewizor
    3 Właściwości karty dla wyświetlacza 2 SL-500T
    4 Panel sterowania grafiki HD Intel
    5 Właściwości grafiki
    6 Wyświetlacz
    7 Zaznaczone jest zachowaj współczynnik proporcji, chodź może być cokolwiek tylko nie przedostatnia opcja bo nie będzie widoczny ten kwadracik gdzie jest napisane Zastąp ustawienia aplikacji
    8 Zaznaczyłem ten kwadracik czyli Zastąp ustawienia aplikacji
    9 Zastosuj
    10 Zachowaj zmiany . Nawet zapisałem profil tego połączenia ale przy następnym uruchomieniu komputer i telewizor nie pamiętają tego połączenia. i telewizor znowu miga. Zrobiłem nawet tak że opcje grafiki Intela dodałem do paska zadań na pulpicie ale i tak muszę kliknąć w wyświetlacz i zaznaczyć ustawienia aplikacji zastosuj i zapisz zmiany. Czyli te cztery ostatnie opcje z tego co napisałem powyżej. Testowałem już kilka tych adapterów i kabli HDMI . Nie da się tego jakoś inaczej obejść
    Załączniki:
    • DisplayPort do HDMI – migający obraz na TV SL-500T, ustawienia nie zapisują się po restarcie zastąp ustawienia aplikacji .png (864.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA