logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Beko MDF7444CXM Głośny hałas sprężarki przy starcie w suszarce z pompą ciepła

strojeckim 24 Sie 2025 22:36 507 1
REKLAMA
  • #1 21643611
    strojeckim
    Poziom 5  
    O czym świadczy taki hałas przy włączaniu sprężarki w suszarce do ubrań z pompą ciepła? Dodam, że poza tym suszarka działa prawidłowo. Czy to znaczy, że sprężarka jest do wymiany? Bo raczej naprawa czy regeneracja pewnie nie wchodzi w grę. Dobrze myślę?

AI: Jaka jest marka i model Twojej suszarki?
    Beko MDF7444CXM
    AI: Od kiedy pojawia się ten hałas – czy narastał stopniowo, czy pojawił się nagle?
    Od około 2 miesięcy narastał stopniowo
  • REKLAMA
  • #2 21719102
    strojeckim
    Poziom 5  
    Dla ciekawych - udało mi się rozwiązać problem, kupując odpowiedni moduł (za około 1050 zł) i wymieniając go samodzielnie. Rozważałem również wymianę samego kompresora, który też jest do kupienia, ale ze względu na to, że nie jest dużo tańszy (kosztuje około 750 zł), a dodatkowo trzeba bawić się w lutowanie instalacji i napełnianie jej czynnikiem, więc uznałem, że za 300 zł nie chce mi się zdobywać sprawności serwisanta klimatyzacji (czy lodówki). Suszarka po wymianie, póki co działa bez zarzutów.
REKLAMA