logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Galaxy M15 5G Android 15 – jak powiększyć pasek stanu i przywrócić ikonę baterii?

wojan6x 25 Sie 2025 21:41 573 3
REKLAMA
  • #1 21644540
    wojan6x
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam Wszystkich, jak w temacie, pasek stanu, po zainstalowaniu Androida 15 zrobił się malutki, prawie ledwo dostrzegalny. Wcześniej, w 14 było ok. Na YouTube jest instrukcja,że trzeba wejść w opcje programisty > rysowanie >minimalna szerokość i tam się ustawi pasek stanu. Dokładnie tak zrobiłem, ale bez rezultatu, na dodatek zgubiłem ikonę baterii (ikona procenty są).Myślę, że może trzeba, w trybie programisty coś zaznaczyć, ale nie wiem,co.Może ktoś podpowie, jak to naprawić? Jestem starszą osobą, oczy już nie te,mam małe doświadczeni w tego typu ustawieniach, a nawiasem mówiąc, to żałuję, że zainstalowałem androida 15.Pozdrawiam AK.
  • REKLAMA
  • #2 21646213
    baki69
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    Zerknij na to. Ustawienia --> Wyświetlacz --> Tryb ułatwienia
    Aplikacja "good lock" umożliwia wyłączenie ikony baterii.
    Jak nie pomoże, to raczej trzeba będzie zrobić ustawienia fabryczne.

Zrzut ekranu ustawień ikonek w pasku stanu z włączoną ikoną baterii
  • REKLAMA
  • #3 21646283
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1286
    W OneUI 7 nie ma juz osobnej ikony baterii jak w 14-ce i wczesniej. Jesli widac % naladowania w tej "pastylce" to to jest aktualnie ikona baterii.
  • #4 21646416
    wojan6x
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Baki69, u mnie „tryb ułatwienia” nie rozwija się, jest suwak wł./wył. Jak włączę, to ikony mi rozrzuca, ale pasek stanu zostaje taki sam. Wyłączyć % mogę: powiadomienia > pasek stanu, blahfff, teraz wiem, 15 nie ma możliwości regulacji paska stanu. Poradziłem sobie w prosty sposób: Sklep Play i apka Battery Widget, jest tam w czym wybrać – jest OK. Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam AK. Zamykam temat.
REKLAMA