logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S21 FE 5G – jak zresetować cykle ładowania po wymianie baterii?

Prostoo 27 Sie 2025 21:19 1140 5
REKLAMA
  • #1 21646427
    Prostoo
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Witam. Mam pytanie może ktoś będzie wiedział. Zmieniłem baterie w moim telefonie Samsung s21 fe 5G ale gdzieś wyczytałem że muszę zresetować jakieś cykle ładowania aby bateria była w pełni użytkowana czy jakoś tak. Jeśli tak, to jak to mogę zrobić? Czy ktoś by mógł pomóc? Pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
  • #2 21646541
    baki69
    Poziom 15  
    Ocena: 34
    Jest narzędzie od Samsunga — Self-Repair Assistant — dostępne w Galaxy Store, ale nie wiem, czy obsługuje S21 FE. Może też być potrzeba zeskanowania kodu QR z baterii albo pudełka, ewentualnie przepisania numeru SN nowej oryginalnej baterii.
    Jest też możliwość kodu *#9900# i z opcją resetu ustawień baterii.
  • REKLAMA
  • #3 21646544
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1290
    Samodzielnie jedynie za pomoca aplikacji Self-Repair Assistant z Galaxy Store, ale nie wiem czy dla S21 FE bedzie to ona dostepna. Do tego potrzebnujesz jeszcze kod QR z samej baterii, ktory zadziala oczywiscie jedynie jesli bateria byla oryginalna.

https://galaxystore.samsung.com/detail/com.samsung.android.app.repaircal

Jesli aplikacja nie bedzie dostepna do pobrania, mozesz sprobowac znalezc plik apk i samemu recznie zainstalowac, aczkolwiek zapewne dostaniesz komunikat o nieobslugiwanym urzadzeniu. Wtedy pozostaje ew jakis serwis z magicznym sposobem.

Cytat:

Jest też możliwość kod *#9900# i z opcje resety ustawień baterii.

To nic nie daje, jedynie resetuje statystyki baterii - szacunkowy czas dzialania itp.
  • REKLAMA
  • #4 21646629
    Prostoo
    Poziom 4  
    >>21646427 właśnie nie dopisałem tego że bateria to zamiennik, nie patrzyłem czy jest na niej lub pudełku kod QR lub numer seryjny.
    No kod zadziałał zresetowalem tam ustawienia baterii.
    Hmm..
  • REKLAMA
  • #5 21647520
    Prostoo
    Poziom 4  
    Czy mógłby ktoś się odnieść do tego tematu ? I mi pomóc?
REKLAMA