logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Xbox One pad nie łączy się z Windows 10 i Bluetooth – brak wykrywania przez system

poldzer 02 Wrz 2025 17:42 822 7
REKLAMA
  • #1 21651468
    poldzer
    Poziom 17  
    Ocena: 81
    Cześć.
    Nie mogę podłączyć pada xbox one do laptopa Win10. Wykrywanie przez BT w laptopie nie wykrywa pada. Ktoś walczył z tym i rozwiązał problem? Pad na konsoli działa idealnie.

Pad xbox one biały bezprzewodowy
    Laptop dell latitude e6510
    Wbudowany moduł bt Generic Bluetooth Adapter
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21652458
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3510
    Pad na pewno ma BT? Bo nie wszystkie mają! Działa na innym komputerze?

Może to coś rozjaśni: https://www.euro.com.pl/artykuly/wszystkie/ar...ntroler-xbox-one-jak-podlaczyc-go-do-pc.bhtml
  • REKLAMA
  • #3 21652537
    poldzer
    Poziom 17  
    Cytat:
    Aby się upewnić, że nasz kontroler na pewno posiada Bluetooth, należy zwrócić uwagę na plastik dookoła centralnego przycisku Xbox. Jeśli plastik jest częścią przedniej powierzchni kontrolera, to łatwo możemy go połączyć z PC. Natomiast w kontrolerach, w których powierzchnia dookoła przycisku jest scalona z układem bumperów – Bluetooth nie jest obsługiwany.

ahaaaa tehinolodżia czyli mój nie ma BT :p
    a Gó... gucio. Znalazłem taki sam pad na allegroszu jak mój i piszą, że ma BT:
    Pad z Allegro
  • REKLAMA
  • #4 21652555
    Kasek21
    Poziom 43  
    Tylko allego to tak średnio się wierzy - może błędny opis, może nie to foto.

Masz w podlinkowanym artykule jak rozpoznać czy ma BT, możesz sprawdzić na innym komputerze czy także nie będzie wykrywany jeżeli nie to pewnie nie ma lub jest uszkodzony.
  • REKLAMA
  • #6 21652584
    Kasek21
    Poziom 43  
    Dla potomnych :)

Dwa białe kontrolery Xbox, różniące się układem plastiku wokół przycisku Xbox
  • #7 21652586
    poldzer
    Poziom 17  
    Nie wierzę w Allegro, ale znam ten sklep z walki z hehe podróbkami padów do PS.

Ej telefon się połączył z padem. Czyli to BT wali w kulki... . Sprawdzę na zewnętrznym donglu BT, czy się połączy.
  • #8 21776486
    poldzer
    Poziom 17  
    Znalazłem info, że żeby połączyć pada z kompem po bt, bt musi obsługiwać jakąś tam funkcję. Czyli za stary komp/dongl.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku wykrywania bezprzewodowego pada Xbox One przez system Windows 10 za pomocą wbudowanego modułu Bluetooth w laptopie Dell Latitude E6510. Pad jest modelem bezprzewodowym, biały, działającym poprawnie na konsoli, jednak nie jest wykrywany przez Bluetooth laptopa. Dyskusja wskazuje, że nie wszystkie pady Xbox One mają wbudowany Bluetooth – technologia ta została wprowadzona dopiero w modelach Xbox One S. W związku z tym starsze pady, takie jak posiadany, mogą nie obsługiwać połączenia Bluetooth, a jedynie łączność bezprzewodową za pomocą dedykowanego adaptera. Dodatkowo, aby połączyć pada przez Bluetooth, moduł Bluetooth w komputerze musi obsługiwać odpowiednie funkcje i standardy, co może być problemem w starszych laptopach lub adapterach. Użytkownik potwierdził, że pad łączy się z telefonem, co sugeruje, że problem może leżeć po stronie kompatybilności lub funkcjonalności modułu Bluetooth w laptopie. Zalecane jest sprawdzenie modelu pada pod kątem obecności Bluetooth oraz ewentualne użycie zewnętrznego dongla Bluetooth zgodnego z wymaganiami kontrolera Xbox One.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA