logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki router lub repeater połączy się z hotspotem 2.4GHz i utworzy WiFi dla Chromecast?

sebagerus 05 Wrz 2025 19:55 153 4
REKLAMA
  • #1 21654330
    sebagerus
    Poziom 5  
    Chciałbym podłączyć Google Chromecast do sieci Wi‑Fi, ale problem jest taki, że w mieszkaniu nie mam Wi‑Fi. Chciałbym udostępnić internet z komórki na jakieś urządzenie, które stworzy sieć Wi‑Fi. Zakupiłem Xiaomi Extender Pro, ale on nie widzi mojego hotspotu z komórki. Google Chromecast też nie widzi hotspotu, więc potrzebuję czegoś, co połączy się z hotspotem z komórki (2.4 GHz), stworzy sieć Wi‑Fi i do tej stworzonej sieci Wi‑Fi połączę Chromecasta (2.4 GHz). Pytanie: czego potrzebuję? Najlepiej coś taniego 🤪
    AI: Jaki masz dokładnie model telefonu, z którego udostępniasz hotspot?
    One Plus 12
    AI: Czy inne urządzenia (np. laptop, inny telefon) widzą i mogą połączyć się z Twoim hotspotem z komórki?
    Tak, ale Google Chromecast natomiast nie widzi hotspotu
  • REKLAMA
  • #2 21654336
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2650
    Kolego przecież hotspot z telefonu to WiFi, może masz źle ustawiony hotspot i to on jest winowajcą.
  • REKLAMA
  • #3 21654370
    sebagerus
    Poziom 5  
    Tak, ale problem polega na tym, że nie mogę jednocześnie tworzyć hotspota z tej samej komórki, z której chciałbym streamować na Google Chromecast; muszę to robić za pośrednictwem jakiegoś właśnie urządzonka

Dodano po 7 [minuty]:

Mam takie ustawienia hotspotu i takiego Chromecasta.
    Załączniki:
    • Jaki router lub repeater połączy się z hotspotem 2.4GHz i utworzy WiFi dla Chromecast? IMG_20250905_202926.jpg (2.32 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jaki router lub repeater połączy się z hotspotem 2.4GHz i utworzy WiFi dla Chromecast? IMG_20250905_185356.jpg (243.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 21654387
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2650
    To chyba najłatwiejszym sposobem będzie jakiś router Lte/5G z kartą SIM.
  • #5 21654404
    sebagerus
    Poziom 5  
    A jak myślisz, takie rozwiązanie się sprawdzi, bo w sumie chcę to ogarnąć mega budżetowo.
    Link
REKLAMA