logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neato Botvac D5 Connected ( PN: 905-0358 ) – nie widzi nowej baterii

kolagenowecentrum 08 Wrz 2025 12:58 174 3
  • #1 21656605
    kolagenowecentrum
    Poziom 3  
    Witam.
    Kupiłem nową baterię do robota sprzątającego Neato Botvac D5 Connected (905-0358).
    Niestety nie jest wykrywana. Czy można to jakoś w odkurzaczu zresetować, czy tylko przelutowanie ze starej baterii płytki sterującej mnie uratuje?
    Oczywiście bateria to zamiennik prosto z Chin.
    Załączam tabliczkę z odkurzacza i zrzut nowej baterii.

Tabliczka znamionowa odkurzacza Neato Botvac D5 Connected z danymi technicznymi
    Zamiennik baterii 14.4V 12800mAh do Neato Botvac z logo LOLRKO i listą modeli
    AI: Czy po zamontowaniu nowej baterii odkurzacz w ogóle się uruchamia, czy pojawiają się jakieś komunikaty błędów (np. na wyświetlaczu lub w aplikacji Neato)? Jeśli tak, to jakie?
    Po podłączeniu baterii mryga tylko dioda na czerwono
    AI: Czy próbował Pan już wykonać jakiś reset odkurzacza (np. twardy reset, odłączenie od ładowarki na dłużej), czy tylko wymiana baterii była przeprowadzona?
    Tak, próbowałem zrobić reset według instrukcji
  • #2 21656630
    Pikko_Srv
    Poziom 22  
    Ocena: 71
    Podłacz zasilacz najpierw
  • #3 21657091
    kolagenowecentrum
    Poziom 3  
    >>21656630 Tam jest ładowanie bezprzewodowe, czyli podłączyć i dopiero wpiąć baterię, czy jakoś podłączyć inaczej?
  • #4 21658542
    Pikko_Srv
    Poziom 22  
    Ocena: 71
    Aha. Mówisz, że reaguje na włożenie baterii. Może być coś dalej za wtykiem baterii. Trzeba rozebrać widocznie.
REKLAMA