logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic TX-29PX10 czy TX-29PM11P - który lepszy do zakupu przed świętami?

yaszczomp 20 Gru 2005 15:39 2647 4
REKLAMA
  • #1 2100691
    yaszczomp
    Poziom 2  
    Witam

Przymierzam się do zakupu telewizora 29". Po lekturze tego i innych forum jestem zdecydowany na jeden z dwóch modeli Panasonica:

TX-29PX10
    TX-29PM11P

O ile o PM11P udało mi się znaleźć trochę opinii i informacji, to o PX10 niewiele. Sprzedawca zachwala go i uważa za jeden z lepszych w tej klasie cenowej, ale z tego co widziałem na stronie producenta jest to model już nie produkowany. Jakie są Wasze opinie/rady? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, bo chciałbym zdążyć z zakupem przed świętami :)

Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje.
  • REKLAMA
  • #2 2100722
    liberda27
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    ja posiadam TX-29PM11P Mam juz go 3 miesiace i jestem z niego bardzo zadowolony ma dużo opcji i napewno troszke więcej od TX-29PX10
    z resztą niech pan sam sobie określi wszystko zawate jest na stronie www.panasonic.pl
  • REKLAMA
  • #3 2108054
    ArekWolf
    Poziom 11  
    Ja natomiast kupiłem 29PX10, za kwotę 1770 zł brutto. Zastanawiam się czy to dobry zakup w porównaniu z 29PM11, efekty zobaczę już w sobotę zapewne w momencie gdy rodzicę rozpakują prezent przy wigilijnym stole.

Pozdrawiam forumowiczów życząc zarazem Wesołych Świąt.
    Arek
  • REKLAMA
  • #4 2131128
    dr_mateusz
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Cytat:
    PostWysłany: 22 Gru 2005 23:34 Temat postu: Re: Panasonic TX-29PX10 vs. TX-29PM11P
    Ja natomiast kupiłem 29PX10, za kwotę 1770 zł brutto. Zastanawiam się czy to dobry zakup w porównaniu z 29PM11, efekty zobaczę już w sobotę zapewne w momencie gdy rodzicę rozpakują prezent przy wigilijnym stole.

Arek

Mama pytanie do Ciebie jak twoje wrażenia po rozpakowaniu przez rodziców prezentu?? Bo ja też patrzę na te dwa modele, ale nie wiem który wybrać Liczę na szybki odpis pozdrowienia!!!
  • #5 2141801
    yaszczomp
    Poziom 2  
    dr_mateusz napisał:
    Cytat:
    PostWysłany: 22 Gru 2005 23:34 Temat postu: Re: Panasonic TX-29PX10 vs. TX-29PM11P

Arek

Mama pytanie do Ciebie jak twoje wrażenia po rozpakowaniu przez rodziców prezentu?? Bo ja też patrzę na te dwa modele, ale nie wiem który wybrać Liczę na szybki odpis pozdrowienia!!!

Ja kupiłem w końcu 29PX10 za 1730:) Na razie jestem bardzo zadowolony. Obrazu nie porównywałem na stojących obok siebie telewizorach, ale z tego co mówili w sklepie PX10 jest wyższym modelem. Jako ciekawostkę powiem tylko, że widziałem obraz w PX10 na tle plazmy (ten sam sygnał testowy z DVD) i w ostrości i nasyceniu barw była duża różnica - na korzyść kineskopu oczywiście. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie dźwięk - spokojny i nie drażniący - taki jak wg. mnie powinien być w TV - do słuchania muzyki i innych efektów są wg. mnie inne sprzęty. Póki co mogę go spokojnie polecić.
REKLAMA