logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do wyświetlania numeru dzwoniącego na komputerze - telefon stacjonarny

pinout 20 Gru 2005 22:04 2841 10
REKLAMA
  • #1 2101923
    pinout
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Jak w temacie - czy ma ktoś taki program który pokazuje na monitorze komputera kto do mnie dzwoni/dzwonił na telefon stacjonarny?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2103026
    pinout
    Poziom 16  
    ten to ja już widziałem, myslałem że coś za free sie znajdzie bo nawet na p2p nie moge znalezć. A tego co pokazałeś to nikt nie kupuje bo to jakiś badziew musi być.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2103229
    Blazer
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,
    kiedyś miałem taki programik nazywał sie WHOS CALLING ale on jest niestety płatny
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2103297
    pinout
    Poziom 16  
    zgadza sie Blazer ten program jest w wersji shareware, ale dzięki za pomoc.
  • #6 2103416
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Kupuje,kupuje,tylko po cichu. Sam mam.
    A 12 pln. to jak za friko.
    A poza tym można zaleźć bazę danych która pozwala znaleźć użytkownika po numerze.
  • #7 2104247
    pinout
    Poziom 16  
    jak masz to czemu nie umieścisz tutaj?
    a z tą bazą to wydaje mi sie że tylko taka wchodzi w rachube:
    http://ww.google.pl/search?hl=pl&q=ksi%C4%85%C5%BCka+telefoniczna&btnG=Szukaj&lr=lang_pl
    bo jak ktoś nie jest wpisany do książki telefonicznej to nic z tego, myśle że nie nie ma takiej bazy danych ogólnodostępnej do której są wpisani abonenci których nie ma w książce telefonicznej.
    [b]temat zamykam[/]
  • #8 2105669
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Ocena: 136
    pinout napisał:

Bo kupił.

Kupiłeś samochód to dlaczego nie dasz wszystkim na wiosce pojeździć?

Kurcze, większość zaczyna myśleć że wszystko co ktoś kupił należy się też jemu za darmo.

Weź kup modem ISDN Fritz, tam masz soft tego co potrzebujesz.
  • #9 2105715
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    Henry(k) napisał:
    pinout napisał:

Bo kupił.

Kupiłeś samochód to dlaczego nie dasz wszystkim na wiosce pojeździć?

Kurcze, większość zaczyna myśleć że wszystko co ktoś kupił należy się też jemu za darmo.

Weź kup modem ISDN Fritz, tam masz soft tego co potrzebujesz.

nie do końca ...do czego on sobie to podepnie jak niema ISDN????:idea:
  • #10 2107358
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Ocena: 136
    A gdziekolwiek napisał jaką linię ma?

Jeżeli ma ISDN to j/w
    Jeżeli analoga to musi mieć modem zdolny odbierać CLIP w EuroFSK. A potem jakiś soft do tego (pakiet Bitware ma jakiś telefon ale nie testowałem bo nie mam modemu analog).
  • #11 2107428
    pinout
    Poziom 16  
    o rany, ale wy jesteście samolubni - "Bóg kazał sie dzielić". Jak ja będe coś miał to czego wy będziecie potrzebawać to też bym Wam dał, a tak to nima.
    Zrozumial bym jakby to coś naprawde sporo kosztowało (pewnie bym Was o to nawet nie prosił). Ale takie śmieszne pieniądze????

No nic widze że nic z tego.
    TEMAT ZAMYKAM TYM RAZEM NAPRAWDE

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programu wyświetlającego na komputerze numer dzwoniącego na telefon stacjonarny. Wskazano program WHOS CALLING, który jest płatny i dostępny w wersji shareware. Dyskusja poruszyła kwestie dostępności darmowego oprogramowania oraz baz danych umożliwiających identyfikację abonenta na podstawie numeru, jednak ogólnodostępna baza dla wszystkich abonentów nie istnieje, zwłaszcza dla tych nieujętych w książce telefonicznej. Wskazano, że do odbioru numeru z linii analogowej potrzebny jest modem obsługujący CLIP w standardzie EuroFSK oraz odpowiednie oprogramowanie, np. pakiet Bitware. Dla linii ISDN rekomendowano modem Fritz z dedykowanym oprogramowaniem do wyświetlania numerów. Dyskusja podkreśliła również problem kompatybilności sprzętu z typem linii telefonicznej oraz kwestię kosztów i udostępniania zakupionego oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA