czy moglby ktos mnie poratowac binem albo adresami gdzie jest kod i licznik bledow do tego radyjka? bo mam albo za stare zbiory z binami albo za nowe radyjko :?
hmm... mam jednak malutki problemik z tym radyjkiem. niby dziala wszystko ok ale regulacja glosnosci konczy mi sie na 15 a powinna grubo ponad 20. no i oczywywiscie radyjko cihutko gra a przy 16 pojawia mi sie napis TOO HOT. czytalem gdzies na forum ze taki objaw moze byc spowodowany tym ze podstawilem dumpa a nie odczytalem kodu z pamieci. czy ktos bardziej doswiadczony odemnie moglby sie wypoeidziec na ten temat?
Dyskusja dotyczy radia Philips 22DC449 i problemów z odnalezieniem kodu oraz licznika błędów. Użytkownik poszukiwał pliku binarnego (dumpa) lub adresów pamięci, gdzie znajdują się te dane, jednak dostępne zbiory były nieodpowiednie dla tego modelu. Po otrzymaniu gotowego dumpa pojawiły się problemy z regulacją głośności – maksymalna wartość wynosiła 15 zamiast ponad 20, a przy próbie zwiększenia do 16 wyświetlał się komunikat "TOO HOT". Sugerowano, że przyczyną może być użycie dumpa bez właściwego kodu zabezpieczającego, co potwierdziło się w praktyce. Ostatecznie użytkownik uzyskał dostęp do oryginalnego układu EPROM, co pozwoliło na prawidłowe działanie radia. Wskazano również, że aby radio działało bez kodu, należy wpisać w komórkę pamięci 7E wartość 22h. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.