logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Słuchawki z ANC do tłumienia głosów, które najlepiej wygłuszą sąsiada?

Azemek 12 Wrz 2025 16:47 258 5
REKLAMA
  • #1 21688107
    Azemek
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Jakie słuchawki z ANC polecacie?
    Jakość muzyki jest drugorzędna. Mają wytłumić gadajacego za płotem sąsiada, również gdy nie słucham w danej chwili muzyki.
  • REKLAMA
  • #2 21688143
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1325
    Czy sąsiad wydaje monotonne sygnały aby takie słuchawki sprawdziły się w działaniu dla Ciebie? Nie ma takich słuchawek aby przewidziały co sąsiad powie za chwilę i wytłumiły Ci to skutecznie niezależnie czy słuchasz czy nie, musiałyby chyba "zakneblować" fizycznie sąsiada lub porazić go skutecznie odpowiednim napięciem? :)
    Temat proponuję przenieść do HYDE PARKU...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21688144
    Imekxus
    Poziom 20  
    Ocena: 232
    "sony wh 1000xm5" takie miałem na głowie w media markt/media expert i nic nie słyszałem poza jakimiś dudnieniami czasami, im wyższe tony tym lepiej tłumi - moja porada - idź do sklepu z kimś (albo poproś sprzedawcę), najlepiej gdzie jest dużo ludzi i sam popróbuj, różny ludzie mają słuch
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21688549
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 932
    Ja mam jakieś Soundcore za 1/4 ceny tych Sony - jakość muzyki jak dla mnie powalająca... Co do sąsiada się nie wypowiem ale jak w pracy mieliśmy długotrwały remont i przez rok za ścianami/sufitami kuły młoty itp - bardzo ładnie mocno redukowało te odgłosy, no muzyki i też trzeba było słuchać... :-)
  • REKLAMA
  • #5 21688810
    Azemek
    Poziom 10  
    Mógłbyś proszę sprawdzić skuteczność tych Soundcore, kiedy ok. 20 metrów dalej facet ględzi przez komórkę?
  • #6 21704068
    Azemek
    Poziom 10  
    Kupiłem Soundcore Space Q45, spełnia moje oczekiwania.

Nareszcie Anker stworzył skuteczny noice cancelling! Miałem wcześniej kilka par słuchawek z ANC (m.in. Q30, Q35) i o skuteczności ANC można było mówić tylko w przypadku Sony WH-1000XM4, w których niestety bass zalewał wszystko. Jeśli chodzi o Q45, to ANC jest bardzo porównywalny do topowego Sony. Pasywnie wyciszają również lepiej od Q35. Wystarczy włączyć cicho muzykę i świat na zewnątrz znika. ANC nie jest wystarczająco skuteczny bez muzyki, jednak w Sony również. Z muzyką jest na tyle dobrze, że można słuchać obok włączonego radia czy telewizora i cieszyć się swoją muzyką
REKLAMA