logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki 55-calowy TV do 2000 zł z dobrymi kątami widzenia, bez TitanOS, do filmów?

sjpjs 16 Wrz 2025 10:05 450 2
REKLAMA
  • #1 21691410
    sjpjs
    Poziom 1  
    Cześć,
    Planuję zakup telewizora 55 cali w budżecie do ok. 2 000 zł. Początkowo myślałem o QLED, ale jeśli w tej cenie lepszym wyborem będzie „zwykły” LED, to też biorę pod uwagę.

Najważniejsza dla mnie kwestia to kąty widzenia, ponieważ pomieszczenie ma dość nietypowy układ i sofa nie stoi idealnie na wprost ekranu. Zależy mi, żeby obraz był w miarę sensowny także przy patrzeniu z boku.

Z góry dzięki za podpowiedzi 🙂
    AI: Do czego głównie będziesz używać tego telewizora? Oglądanie filmów, sportu, granie na konsoli, a może jako monitor do komputera?
    Oglądanie filmów/seriali.
    AI: Czy masz jakieś preferencje co do systemu Smart TV albo konkretnych aplikacji, z których chcesz korzystać?
    Wszystko, byle nie TitanOS.
  • REKLAMA
  • #2 21691755
    locoloco
    Poziom 20  
    Ocena: 43
    Masz dobry TCL 55V6B za 1599 zł
  • #3 21693269
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 932
    No jak ma mieć lepsze kąty to trzeba szukać z ekranem LCD w wersji IPS, no ponieważ nie ma nic za darmo będzie gorsza czerń niż w VA - o ile w LCD można mówić o dobrej czerni...

LG mają takie zazwyczaj - ale trzeba sprawdzić w konkretnym przypadku bo jak to dzisiaj nic nie jest pewne, najlepiej obejrzeć w sklepie bo producenci chronią tą tajemnicę w specyfikacjach bardzo :-)
REKLAMA