logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić Nokię 6030 po nieudanym flashowaniu tornadem?

wirus1 20 Gru 2005 23:46 1938 9
REKLAMA
  • #1 2102294
    wirus1
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Witam !!!

Prosze o pomoc gdyż podczas flashowania noki 6030 podczas operacji erase zatrzymywał się za każdym razem na 41% telefon już nie chciał się włączyć bo skasował trochę flasha. Dałem mu full erase zatrzymało się na 7% i teraz telefon wogóle się nie bootuje (1st Boot Err: Bad Resp UPP, 1st Boot Err: Bad Resp DCT3.
    Dodam że na początku też miałem problemy żeby telefon się bootował ale z tym modealem podobno tak jest dodam że telefon jest nowy i był 100% sprawny więc na pewno to nie wina hardware. Czy da radę postawić go tornadem, jak tak to jak to zrobić? Jakiej wersji dctx urzyć i jakie pliki fia? POMOCY!!!!!!!!!!

Zmień temat-->Regulamin
    bony78
  • REKLAMA
  • #2 2102321
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    Ja używam do flashowania tych modeli "UFS_DCTxBB5" i wgrywam tylko ppm.
    Jak dotychczas nie miałem problemów z flashowaniem ale zaznacze, że zawsze dobieram tą samą wersje softu.
  • REKLAMA
  • #3 2102351
    wirus1
    Poziom 19  
    No ja używam też dctxbb5 ale tym razem coś nie poszło i nie wiem jak teraz postawić ten telefon. Pomóżcie!!!
  • #4 2102531
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Przytrzy,aj kabel ręką i daj heck jeżeli wyskoczy boot ok. to tak trzymaj ten kabel i przefleszuj go full softem ale nie naciskając start tylko u góry naciśnij flash i będzie od razu fleszował a nie komunikował się.U mnie działa na 100% mam N-Boxa.Gdyby co to służę pomocą.

Pozdrawiam mariogsm.pl
    gg 8778822
    tel:696-666-888
  • #5 2102659
    chincza
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Ja często mieszam plikami fia raz starsza wersja innym razem nowsza i pomaga
  • REKLAMA
  • #6 2104001
    wirus1
    Poziom 19  
    Przefleszowałem ją fullem i następny problem wszystko OK tylko zasięg po włączeniu znika zasięg po kilku sekundach. Dodam że wcześniej dałem mu full erase czy to może mieć jakiś związek z tym zasięgiem, dodam że na niemieckiej karcie przed flashowaniem było ok. POMOCY!!!:cry:
  • REKLAMA
  • #7 2104155
    bolek120
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    dograj jeszcze PM i zobacz wtedy tylko pewny jakiś !!!
  • #8 2104524
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    A jaki masz imei, jest dobry? czy ???????????
    jeżeli imei jest dobry to właśnie PM zgrany ze sprawnej słuchawki powinien pomóc.
    pozdr
  • #9 2104625
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 239
    jesli imei bylby uwalony to by karty tino nie przyjelo
  • #10 2109859
    wirus1
    Poziom 19  
    Imei jest ok ale zasięk jest przez 3 sekundy i znika wgrywałem soft zamieszczony na simplegsm, proszę pomóżcie!!! :cry:

Dodano po 4 [minuty]:

Może ma ktoś jakiś sprawdzony soft któy działą na 100%, chodzi mi o full czyli MCU, PMM, CNT i PM. Dodam że wcześniej zrobiłem full erase tornadem czy to może być przyczyną kłopotów??

Podsumowanie tematu

✨ Podczas flashowania Nokii 6030 za pomocą programu Tornado wystąpił problem z zatrzymywaniem się procesu erase na 41%, a następnie full erase na 7%, co spowodowało brak możliwości uruchomienia telefonu i błędy bootowania (1st Boot Err: Bad Resp UPP, 1st Boot Err: Bad Resp DCT3). Telefon był wcześniej sprawny, więc problem nie wynika z uszkodzenia hardware. Użytkownicy zalecają użycie wersji oprogramowania UFS_DCTxBB5 do flashowania, wgrywanie tylko pliku ppm oraz eksperymentowanie z różnymi wersjami plików FIA (starsze i nowsze). Wskazano metodę przytrzymania kabla podczas flashowania i użycie opcji "flash" zamiast "start" w programie, co pozwala ominąć komunikację i bezpośrednio wgrać soft. Po pełnym flashowaniu pojawił się problem z zasięgiem – znikał po kilku sekundach, co może być związane z wcześniejszym full erase. Sugerowano dołożenie pliku PM z działającego telefonu oraz sprawdzenie poprawności IMEI, który w tym przypadku jest prawidłowy. Użytkownik poszukiwał pełnego, sprawdzonego softu (MCU, PMM, CNT, PM) kompatybilnego z modelem Nokia 6030, aby rozwiązać problemy po full erase wykonanym Tornado.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA