logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra G/H – montaż Bluetooth do radia CD30 bez AUX, wymiana na CD70, kodowanie

kuba837 24 Wrz 2025 20:50 822 2
REKLAMA
  • #1 21699604
    kuba837
    Poziom 1  
    Chcę podłączyć moduł Bluetooth po kosztach w mojej Astrze i szukam podpowiedzi, jak to zrobić i czy jest to opłacalne. Moje radyjko to CD30, niestety bez AUX. Czytając trochę o tych radiach, doszedłem do wniosku, że chyba najlepszą opcją będzie wymiana radia na CD70 z AUX, ale pytanie: jak to zrobić, aby połączyć radio z ekranem? Widziałem trochę poradników o kodowaniu radia, ale nic konkretnego od podstaw. I kolejne pytanie brzmi, czy to jest problem, że w aucie nigdy nie było AUX? Może ktoś ma też jakieś inne pomysły, jak zaradzić problemowi zakłóceń z transmitera, aby nie ładować majątku w stare auto?
    AI: Czy masz już radio CD70 i odpowiedni wyświetlacz (np. GID lub CID), czy dopiero planujesz ich zakup?
    Planuję zakup
  • REKLAMA
  • #2 21699669
    mw1983marcin
    Poziom 25  
    Ocena: 176
    Kup chińczyka androida i będziesz miał wszystko , bez zabawy w kodowania , piny i inne zabawy
  • #3 21750601
    collie2
    Poziom 27  
    Ocena: 222
    kuba837 napisał:
    doszedłem do wniosku, że chyba najlepszą opcją będzie wymiana radia na CD70 z AUX, ale pytanie: jak to zrobić, aby połączyć radio z ekranem?

Jeśli planujesz wymianę starego Blaupunkta, to nie na równie wiekowego. Proponuję wymienić na Blaupunkta Santa Cruz 370. Ma wszystko co trzeba a nawet więcej (nawigacja) i nie potrzebuje cudzego ekranu, bo ma własny. Będziesz pan zadowolony.
REKLAMA