logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak pobrać filmiki z Google Video i Maxior.pl na dysk?

sulcus 21 Gru 2005 14:51 3092 17
REKLAMA
  • #1 2103492
    sulcus
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam taki problem, w internecie znalazłem 2 bardzo fajne filmiki (zobaczcie sobie sami, bo ci goście są naprawdę niesamowici :D), do których podaje linki:

http://video.google.com/videoplay?docid=515642196227308929&q

oraz

http://www.maxior.pl/?p=index&id=1969&17

Tylko, że chciałbym je teraz pobrać na dysk, ale nie wiem jak :cry: . Jeśli możecie, podajcie bezpośredni link do pliku z filmem albo napiszcie, jak go mogę zdobyć. Przy okazji naprawdę polecam obejrzenie tych filmików.
  • REKLAMA
  • #2 2103555
    T-82
    Poziom 17  
    Mozilla Firefox + dodatek Download Embedded… po otwarciu strony ppm na tle -> z menu wybierasz „Pobieranie obiektów osadzonych na stronie” i wszystko!
  • REKLAMA
  • #3 2103740
    betonn
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Wszystko co oglądasz zapisuje się na dysku w Temp Internet Files. Tam szukaj tych filmów.
  • REKLAMA
  • #4 2104036
    sulcus
    Poziom 11  
    wydaje mi sie ze je chyba znalazlem ale nie moge ich odtworzyc w media playerze. Sa to pliki o wielkosci 30mb tylko ze bez rozszerzenia :( Moze ktos mi udzielic wskazowek jak ich inaczej poszukac lub jak te pliki bez rozszerzenia odtworzyc w wmp? jakie to moze byc rozszerzenie?

Ps. macie namiary na jakies dobre kodeki?
  • #5 2104373
    tb0171
    Poziom 16  
    Otwórz za pomocą... --> WMP
    nie da się tak?
  • REKLAMA
  • #6 2104392
    sulcus
    Poziom 11  
    niestety nie da sie :( jakie rozszerzenie powinien miec ten plik? Na stronie nie widze jakie to powinno byc rozszerzenie a mi sie sciagnol plik jako videoplayback. czyli bez rozszerzenia i nie moge go odtworzyc w wmp. Uzywam win98se. Nie jestem pewny czy to wlasnie ten plik ale podejrzewam ze tak bo tylko on ma 30mb. Ktos wie jak go otworzyc? moze jakies kodeki?

Pozdro!
  • #7 2106124
    T-82
    Poziom 17  
    rozszeżenia wmv albo swf...

i jeszcze raz:
    Mozilla Firefox np. z adresu:
    http://www.underpl.org/index.php?d=download&cat=40&dfile=2953
    i wtyczkę z adresu:
    http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/inne/download_embedded
    (masz na nim od razu opis co i jak).

...w przyszłości (choć nie na wszystkich stronach) możesz ściągać obiekty osadzone na stronach.
  • #8 2152995
    Marcin Sz.
    Poziom 25  
    Ocena: 66
    A jak ściągnąć film ze strony www.itvp.pl ? Udaje mi się pobrać tylko skrót o rozszerzeniu .asx , z którego nie potrafię odczytać adresu do pliku - jest na to jakaś rada?
  • #10 3691179
    Marcin Sz.
    Poziom 25  
    :arrow: jaco777 Dzięki!
    Filmiki z Video.google.pl i YouTube.com można pobrać przez np:
    http://getvideo.ovh.org/
    Nie zakładałem tego tematu, ale myślę, że można go już zamknąć.

Pozdrawiam Marcin
  • #11 7697355
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 336
    Z tamtymi filmami nie ma dziś problemu, jest downloadhelper.
    Ale ja nie o tym, odświeżam temat bo mogę obejrzeć w WMP TO, zaś nie mogę w ogóle tego ruszyć Mozillą, pod którą dwh. działa. Jak pobrać taki plik?
  • #12 7697365
    Marcin Sz.
    Poziom 25  
    Tutaj mamy do czynienia ze strumieniem :) Pomoże tutaj DownloadStudio :) przynajmniej ja sobie za jego pomocą poradziłem :)
  • #13 7697432
    maryann
    Poziom 37  
    Ponieważ poszło super, doradzę się w jeszcze jednym.
    Czym przekonwertować FLV na jakiś format odtwarzacza DVD, np. Xvid czy VCD? Dziś robię to na dwa razy i nie zawsze skutecznie.
  • #14 7697455
    Marcin Sz.
    Poziom 25  
    Sprawdź konwerter "SUPER" - powinien dać sobie radę :)
    SUPER napisał:
    FLV converter Convert any supported input file to FLV. Convert FLV files (similar to Google/YouTube video..) to any other format.
  • #15 7702219
    maryann
    Poziom 37  
    SUPER jest rzeczywiście super,
    ale nie mogę odpalić DWStudio, bo żąda 'Wybierz urządzenie sieciowe', a lista jest pusta i nie ma z czego wybrać... Jak to przejść?
  • #16 7702279
    Marcin Sz.
    Poziom 25  
    Trudno powiedzieć, nie spotkałem się z taką sytuacją...
    W moim przypadku wystarczyło pobrać ze strony plik z rozszerzeniem "asx", wyciągnięcie z niego adresu "mms://*****.wmv" i pobranie za pomocą DownloadStudio.
  • #17 7717995
    maryann
    Poziom 37  
    Udało mi się ściągnąć to wideo przy pomocy RealPlayer; przy okazji nawet konwertuje. Dość skomplikowany program, ale intuicyjny. Dzięki za pomoc, Marcin Sz.
  • #18 7718651
    Zebrylion
    Poziom 10  
    z youtube i wrzuty można sciągnąć przez stronę www.zrzuta.eu
    lub programem vDownloader albo Jdownloader

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy metod pobierania filmów z serwisów Google Video i Maxior.pl na dysk lokalny. Proponowane rozwiązania obejmują użycie przeglądarki Mozilla Firefox z dodatkiem Download Embedded do pobierania obiektów osadzonych na stronie oraz ręczne wyszukiwanie plików w folderze Temp Internet Files. Problemy z odtwarzaniem pobranych plików bez rozszerzenia (np. "videoplayback") w Windows Media Playerze rozwiązano poprzez przypisywanie rozszerzeń WMV lub SWF oraz instalację odpowiednich kodeków. Wskazano także narzędzia do pobierania i konwersji strumieni wideo, takie jak DownloadStudio, RealPlayer (z funkcją konwersji), SUPER (konwerter formatów wideo), vDownloader oraz JDownloader. Dodatkowo podano linki do serwisów umożliwiających pobieranie filmów z Google Video i YouTube. W przypadku plików strumieniowych .asx zalecane jest wyodrębnienie adresu MMS i pobranie go za pomocą DownloadStudio. Dyskusja porusza także kwestie konwersji formatu FLV na formaty kompatybilne z odtwarzaczami DVD, np. Xvid lub VCD.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA