logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A4 B6 1.8T automat – brak reakcji na gaz, szarpnięcie i gaśnięcie po naprawach

bartekaudi98 08 Paź 2025 17:46 90 2
REKLAMA
  • #1 21714171
    bartekaudi98
    Poziom 2  
    Witam. Kolega ma Audi A4 B6 1.8 T, automat. Po kupnie, na drugi dzień, przestała działać pompa paliwa. Kolega oddał auto do szwedzkiego mechanika, ponieważ jesteśmy w Szwecji. Nie wiem, co się tam wydarzyło, ale najprawdopodobniej podłączył kable odwrotnie lub akumulator i spalił sterownik skrzyni biegów, po czym powymieniał sterownik ABS z pompą, czujnik stopu, przekaźniki i nie wiem co jeszcze. Podłączyłem komputer i wszedłem w ABS, bo chciałem sprawdzić, czy jest zakodowany, ale nie był i próbowałem go zakodować, lecz nie dało rady go zakodować. Jak chciałem wejść w skrzynię biegów, to w ogóle nie mogłem. Stwierdziłem, że postaram mu się pomóc. Wymieniłem już osobiście ten sterownik, samochód po wymianie jeździł do póki się nie zagrzał; teraz nie reaguje na gaz, a po wrzuceniu z P na D jest szarpnięcie i auto gaśnie. Teraz wchodzę w sterownik skrzyni i pokazuje wartości; kiedy chcę zakodować ABS od nowa, nie zapisuje wartości, które mu wbija. Myślałem, że może przez to skrzynia wchodzi w jakiś tryb awaryjny i nie chce działać. Może jest tu jakaś osoba, która wie, co może być przyczyną.

Zrzut ekranu z programu VCDS-Lite z błędem 18156: zasilanie, obwód otwartyEkran diagnostyczny VCDS-Lite z błędami ABS w Audi A4 B6
  • REKLAMA
  • #2 21714202
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3650
    Po co odbieraliście niesprawne auto od szweCkiego mechanika? Zepsuł, to powinien naprawić.
  • #3 21714205
    bartekaudi98
    Poziom 2  
    Tego niestety nie jestem Ci w stanie powiedzieć, chcę pomóc koledze, a co on zrobił, to zrobił.
REKLAMA