logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JBL Wave Beam – lewa słuchawka nie gra mimo połączenia, czy da się naprawić?

wwwndbs 14 Paź 2025 17:40 882 7
REKLAMA
  • #1 21720202
    wwwndbs
    Poziom 2  
    Cześć, mam słuchawki JBL Wave Beam od około 10 miesięcy. Ostatnio lewa słuchawka podczas używania zaczęła tracić sygnał, a po chwili kompletnie przestała grać. Włącza się ona jednak normalnie, a dźwięk jest podzielony na dwie słuchawki. Czyli słuchawki działają obie, ale tylko w jednej słychać dźwięk. Nie pomaga żaden reset. W jednym serwisie powiedzieli, że nie dadzą rady tego naprawić. Czy mam szukać kogoś, kto da radę je naprawić, czy słuchawki są już spisane na straty?
    AI: Czy słuchawki są jeszcze na gwarancji albo próbowałeś je reklamować w miejscu zakupu?
    Zgubiłam paragon, więc nie mogę ich zareklamować.
    AI: Sprawdzałeś może, czy lewa słuchawka nie działa też na innym telefonie lub komputerze?
    Słuchawka nie działa na żadnym innym sprzęcie.
  • REKLAMA
  • #2 21720690
    Lishoo
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Jeśli podczas włączania słuchawki słychać z niej dźwięk, to znaczy że głośnik w niej jest sprawny.
    Jednak skoro nie odtwarza muzyki na jednej ze słuchawek to oznacza że słuchawka "utraciła parę", poszukaj w instrukcji obsługi jak powinno przebiegać parowanie.

W przybliżeniu trzeba zrobić coś takiego:
    Rozłącz słuchawki w każdym urządzeniu (usuń, zapomnij urządzenie), później włącz na obu parowanie, jedna słuchawka powinna sparować się z drugą, wtedy dopiero parujesz słuchawkę (ważne tylko jedna) z telefonem czy komputerem żeby działały obie.
  • REKLAMA
  • #3 21721032
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5485
    wwwndbs napisał:
    Zgubiłam paragon, więc nie mogę ich zareklamować

Paragon nie jest niezbędny do złożenia reklamacji.
    Wystarczy potwierdzenie z konta, potwierdzenie przelewu, potwierdzenie z karty płatniczej.
    Często można złożyć reklamację bez dowodu zakupu, wystarczy numer seryjny urządzenia.

A najlepiej skontaktować się ze sprzedającym i dowiedzieć się u źródła, jak wygląda sprawa reklamacji.
  • #4 21725115
    wwwndbs
    Poziom 2  
    >>21720690 Właśnie słuchawki są ze sobą sparowane, a ta niedziałająca reaguje na dotyk (stopuje muzykę, pomija itp.), więc problem nie leży w parowaniu.
  • REKLAMA
  • #5 21725142
    Lishoo
    Poziom 15  
    >>21725115 Czyli albo odleciał kabelek od głośniczka, albo sam głośniczek się uszkodził, ja obstawiał bym to pierwsze.
    Myślę każdy serwis mógłby to ogarnąć, ale najpierw musiałby zajrzeć do tej słuchawki :)
    Co ciekawe taką sytuację miałem w JBL Tune 510BT, chociaż nie pamiętam żeby mi spadły, co jakiś czas przestawała grać lewa słuchawka, przelutowałem i grają do dzisiaj.
  • #6 21725151
    wwwndbs
    Poziom 2  
    >>21725142 No właśnie moje też nie zaliczyły żadnego upadku, a przestały grać same od siebie. To postaram się znaleźć jeszcze jakiś inny serwis, który może się tego podejmie :)
  • #7 21725167
    Lishoo
    Poziom 15  
    Ewentualnie napisz skąd jesteś i może jakiś "magik" tutaj ci to ogarnie :)
  • REKLAMA
  • #8 21730042
    wwwndbs
    Poziom 2  
    Częstochowa :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Słuchawki JBL Wave Beam mają problem z lewą słuchawką, która mimo połączenia i reakcji na dotyk nie odtwarza dźwięku. Resetowanie i ponowne parowanie nie rozwiązało problemu, a lewa słuchawka nie działa na innych urządzeniach. Możliwe przyczyny to uszkodzenie głośnika lub odłączenie przewodu wewnętrznego. W jednym serwisie odmówiono naprawy, jednak doświadczenia z podobnym problemem w modelu JBL Tune 510BT sugerują, że przelutowanie lub naprawa wewnętrznego połączenia może przywrócić funkcjonalność. Brak paragonu nie wyklucza reklamacji, gdyż można ją złożyć na podstawie potwierdzenia zakupu lub numeru seryjnego. Autor planuje poszukać innego serwisu w Częstochowie, który podejmie się naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA