logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie bezprzewodowe słuchawki nauszne do PS5 i Battlefield 6 do 500 zł, wygodne do muzyki?

browiec25 17 Paź 2025 23:13 639 2
REKLAMA
  • #1 21723533
    browiec25
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Witam, szukam słuchawek nausznych do Battlefielda 6 grając na PS5, muszą mieć BT oraz być do muzyki, aby były wygodne i grały "fajnie". Nie mam jakichś tam wymagań co do klocka, ale mogą być za 500 zł. Posiadam douszne Galaxy Buds Pro 2 z ANT i fajnie grają, ale uszy mnie po kilkudziesięciu minutach w nich mocno bolą. Używam też nausznych Creative Sound Blaster Blaze, ale szału nie robią.
  • REKLAMA
  • #2 21723597
    Damian_Max
    Poziom 21  
    Ocena: 96
    Od ~6 lat używałem przewodowych Bose QC 25 z ANC, a od tygodnia używam Bose QC SC z bluetooth; przekraczają one budżet o dwie stówki bo kosztują teraz 700zł.
    Dobrze dolegają do głowy, nie drażnią uszu i nie przeszkadzają na górze głowy → dlatego kupiłem takie same z BT.
    Czuć/słychać że działa ANC (choć w tych nowych; mam wrażenie że przedobrzyli; słychać jak by próbowało przepuszczać mowę; przez co jest dziwny pogłos jak się samemu mówi; oraz czasem podczas próby wyciszenia małych stuknięć wychodzi 'pierdzenie' :/, na szczęście rzadko).
    Nie mam porównania do innych słuchawek premium; kiedyś miałem Logitech G230 i Bose QC zdecydowanie wygodniejsze.
    Na tyle dobrze dolegają; że nawet bez włączonego ANC sporo wyciszają.
    Mimo wszystko polecam te słuchawki ze względu na wygodę noszenia; a już napewno polecam je wypróbować w jakimś sklepie / u znajomego.

(sprawdziłem właśnie; niby jest jakaś apka do nich i można regulować ANC; w wolnej chwili muszę to sprawdzić)
  • #3 21747540
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 399
    Na pewno musisz poczytać o opóźnieniach dźwięku związanych z przesyłam po BT. To mi akurat nie było potrzebne, bo nie gram, lecz ważny jest kodek BT po jakim przesyłany jest dźwięk a niektóre kodeki mają większe bądź mniejsze opóźnienia. Tutaj ważną rzeczą jest to, że jeżeli chcesz skorzystać a lepszego kodeka to i słuchawki i nadajnik musi mieć kompatybilny kodek, bo jeżeli nie one nie będą kompatybilne to wszystko i tak pójdzie po SBC czyli podstawowym kodeku, który jest w każdym urządzeniu.
    Ja akurat wybrałem słuchawki Audio-Technica m50xbt2, z kodekiem LDAC. Ma chyba najniższe opóźnienia, lecz dal mnie liczyła się tylko szybkość przesyłu danych a tutaj jest ona wyższa nawet od płyty CD. Grają detalicznie w fajnym odczuwalnym basem. Na telefon jest aplikacja z korektorem graficznym, który w odróżnieniu od tych dostępnych w sklepie Play po prostu działa jak prawdziwy korektor. Dźwięk do odsłuchu muzyki jest naprawdę bardzo dobry. Brak bajerów jak ANC dotykowe sterowanie, ale dźwiękiem wygrywają i mają również zwykłe wejście jack.
    Ale cena koło 600-700 zł.
REKLAMA