Na pewno musisz poczytać o opóźnieniach dźwięku związanych z przesyłam po BT. To mi akurat nie było potrzebne, bo nie gram, lecz ważny jest kodek BT po jakim przesyłany jest dźwięk a niektóre kodeki mają większe bądź mniejsze opóźnienia. Tutaj ważną rzeczą jest to, że jeżeli chcesz skorzystać a lepszego kodeka to i słuchawki i nadajnik musi mieć kompatybilny kodek, bo jeżeli nie one nie będą kompatybilne to wszystko i tak pójdzie po SBC czyli podstawowym kodeku, który jest w każdym urządzeniu.
Ja akurat wybrałem słuchawki Audio-Technica m50xbt2, z kodekiem LDAC. Ma chyba najniższe opóźnienia, lecz dal mnie liczyła się tylko szybkość przesyłu danych a tutaj jest ona wyższa nawet od płyty CD. Grają detalicznie w fajnym odczuwalnym basem. Na telefon jest aplikacja z korektorem graficznym, który w odróżnieniu od tych dostępnych w sklepie Play po prostu działa jak prawdziwy korektor. Dźwięk do odsłuchu muzyki jest naprawdę bardzo dobry. Brak bajerów jak ANC dotykowe sterowanie, ale dźwiękiem wygrywają i mają również zwykłe wejście jack.
Ale cena koło 600-700 zł.