logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ASUS ExpertBook B1500CEAE – jak uruchomić laptop bez oryginalnego przycisku power?

robertoos188 24 Paź 2025 12:02 249 3
REKLAMA
  • #1 21730164
    robertoos188
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich, otóż mam taki problem: posiadam laptopa ASUS ExpertBook b1500CEAE-BQ1675RA i mam walnięty albo niekompletny moduł (na pewno nie ma taśmy) do uruchamiania laptopa power. Aby sprawdzić, czy laptop działa, uruchamiałem go przez zwarcie na płycie i normalnie się uruchomił. Na Allegro jest włącznik za ok. 110 zł, ale niekompletny. Jest jakaś inna metoda uruchamiania laptopa bez przycisku power?

Od razu napiszę: nie mam tych 2 opcji w BIOSie, aby uruchamiać laptopa przez inny przycisk na klawiaturze, ani np. przez otwarcie laptopa albo przez podłączenie zasilacza. Macie inne pomysły, aby jakoś inaczej odpalić zasilacz? Albo czy np. mogę zastosować jakiś inny moduł włącznika z innego modelu laptopa? Albo zrobić jakiś inny zewnętrzny przycisk, nie musi to estetycznie wyglądać, tylko aby uruchamiał laptop. Podsyłam zdjęcia
    Naklejka informacyjna na spodzie laptopa ASUS ExpertBook z modelem B1500CEAE

Wnętrze laptopa ASUS ExpertBook z widoczną płytą główną i brakiem przycisku zasilania
    Zbliżenie na wnętrze laptopa ASUS z widoczną płytką drukowaną i złączem taśmy
    Moduł przycisku zasilania i taśma z laptopa ASUS na drewnianym blacie
  • REKLAMA
  • #2 21730186
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6845
    Kol. model laptopa, inny problem > ale znalazł rozwiązanie w (Noth.pl) Link
  • REKLAMA
  • #4 21730822
    robertoos188
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    >>21730817

Tak, taki sam, tylko tutaj sama wysyłka kosztuje ok. 70 zł i potrzebna jest mi jeszcze taśma do tego. Ciekawe, czy z innego modelu by pasował przycisk?
REKLAMA