logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w tryb serwisowy i wyregulować balans bieli w SIEMENS MCM1703?

flopi 17 Kwi 2003 22:01 1441 4
REKLAMA
  • #1 190644
    flopi
    Poziom 11  
    Monitor jest po wymianie kineskopu ponieważ poprzedni padł. Kineskop został wymieniony na ten sam model. Jedyny problem w tej chwili jest z balansem bieli. W tle jest za dużo czerwonego. W starszych monitorach można było regulować to poprzez perełki. W tym monitorze ich nie ma. Przypuszczam, że regulacja powinna byc w trybie serwisowym. I tu mam pytanie: jak wejsc w tryb serwisowy i wyregulować balans bieli? Z gory dziekuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 501854
    elektromaniac
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    zdar,
    mam stejny problem, ale monitor Siemens MCM 1753,
    taky po vymene kineskopu...
  • REKLAMA
  • #3 503359
    lukasz726
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    z moich doświadczeń ze zmianami kineskopów zakładam że są źle ustawione cewki odchylające.spróbuj je odsunąć lup zbliżyć do kineskopu.wymieniałem wiele razy i nie zawsze na identyczny kineskop i zawsze ustawiłem .to powinno zmniejszyć wybarwienia,reszta pierścieniami,choć nie twierdzę że to żmudna i wkurzająca robota.
  • REKLAMA
  • #4 503400
    candle
    Spec od monitorów
    Ocena: 18
    ....
    absolutnie nie ruszaj cewek
    regulacja z menu serwisowego
  • #5 503404
    lukasz726
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    po wymianie kineskopu cewki już są ruszone więc nic się nie stanie jeśli sprubóje.zakładam że kolega CANDLE jeszcze nigdy nie zakończy powodzeniem takiej naprawy.Tylko w jednym przypadku-jeśli założyłeś kineskop włącznie z cewkami nie należy nimi ruszać.jeśli je zakładałeś od uszkodzonego przypuszczam że trzea je poprawić.
REKLAMA