Planuję zakup microcara i chciałbym zapytać o jego awaryjność. Słyszałem już bardzo różne opinie - jedni mówią, że spalinowe wersje są wyjątkowo awaryjne (tylko nie wiem, czy mówili o dieslu, czy o benzynie, czy o obu), a inni, że to tylko kwestia regularnego serwisu. Często też słyszałem, że części do microcarów potrafią kosztować więcej niż sam samochód.
Czy ktoś z Was miał do czynienia z microcarem na co dzień i może coś o tym powiedzieć z własnego doświadczenia? Jak wygląda dostępność części, naprawy i ogólna trwałość?
AI: Czy masz już na oku konkretną markę lub model microcara, czy dopiero się rozglądasz? Jeśli tak, to jaki?
Nie mam konkretnego modelu.
AI: Zastanawiasz się nad wersją spalinową (diesel/benzyna), elektryczną, czy bierzesz pod uwagę wszystkie opcje?
Wszystkie opcje.
Czy ktoś z Was miał do czynienia z microcarem na co dzień i może coś o tym powiedzieć z własnego doświadczenia? Jak wygląda dostępność części, naprawy i ogólna trwałość?
AI: Czy masz już na oku konkretną markę lub model microcara, czy dopiero się rozglądasz? Jeśli tak, to jaki?
Nie mam konkretnego modelu.
AI: Zastanawiasz się nad wersją spalinową (diesel/benzyna), elektryczną, czy bierzesz pod uwagę wszystkie opcje?
Wszystkie opcje.