logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica EP0400 Piekarnik elektryczny schemat elektryczny

gryzak93 08 Lis 2025 18:56 270 2
  • #1 21745529
    gryzak93
    Poziom 9  
    Witam, szukam schematu elektrycznego do piekarnika Amica EP0400. Niestety udało mi się znaleźć tylko do EP1400 (ciężko stwierdzić, czy też pasuje). Wentylator pracuje cały czas po przekręceniu pokrętła. Zaczęło być uciążliwe. Podobno ktoś przy nim grzebał (nie wiem kto, co i jak).
    AI: Czy sprawdzałeś już jakieś konkretne elementy (np. przełączniki, termostaty, okablowanie) lub próbowałeś jakichś rozwiązań, czy na razie tylko szukasz schematu?
    Szukam schematu
  • #2 21745767
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 487
    gryzak93 napisał:
    Niestety udało mi się znaleźć tylko do EP1400 (ciężko stwierdzić, czy też pasuje).

Załóż że pasuje i sprawdź. Przecież zasada powinna być ta sama.

A jeżeli ktoś "grzebał" to może warto sprawdzić miernikiem sekwencje przełącznika, tzn które styki są zwarte na których pozycjach i poprzez ostatnio szumnie zwaną "inżynierie wsteczną" zrozumieć jak powinno to działać i odpowiednio to połączyć. Oczywiście pomocnym tu może być schemat który posiadasz.
  • #3 21745858
    gryzak93
    Poziom 9  
    Miernikiem sprawdzałem styki. Udało mi się ustalić, że gdy odłączę grilla i jeden styl wentylatora, to styk pokazuje, jak należy. Gdzieś musi być dziwny mostek.
    Dzisiaj sprawdzę dokładniej i dam znać, co i jak. Ewentualnie może ktoś ma zdjęcie, jak powinien być podłączony przełącznik funkcji.
REKLAMA