logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki laptop do SolidWorks do 5000 zł? Mobilny do prostych modeli 3D, brak preferencji

artur96_91 29 Lis 2025 20:41 303 2
REKLAMA
  • #1 21766255
    artur96_91
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Chciałbym kupić laptopa (potrzebuję mobilny sprzęt) do projektowania 3D (SolidWorks).
    Budżet: 5000 zł

Lenovo Legion 5-15 i7-13650HX/32GB/1TB/Win11X RTX5050 OLED 165Hz
    Co myślicie o tym laptopie (wiem że to laptop to gier)

Czy możecie mi coś polecić?
    AI: Jak bardzo zaawansowane projekty planujesz wykonywać w SolidWorks? Czy będą to raczej proste modele, czy duże złożenia i renderowanie?
    Na chwilę obecną — proste modele
    AI: Czy masz jakieś preferencje co do wielkości ekranu, wagi laptopa lub innych cech (np. długość pracy na baterii, system operacyjny)?
    Brak preferencji.
  • REKLAMA
  • #2 21767600
    nostromo
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Czy znasz Solid Works? To nie jest oprogramowanie dla amatorów. Nauczyć się posługiwania funkcjami tego programu, zajmuje setki godzin i trzeba mieć do tego dryg oraz wiedzę. bądźmy szczerzy, laptop nadaje się do pracy w terenie. Kosztuje znacznie drożej niż komp stacjonarny. Za te pieniądze kupisz sobie stacjonarny komp o znacznie lepszych parametrach i zostanie Ci jeszcze na laptopa. Wszystko zależy od tego do czego chcesz wykorzystać ten sprzęt i czy potrafisz się posługiwać danym oprogramowaniem.
  • #3 21767624
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8239
    artur96_91 napisał:
    Co myślicie o tym laptopie

Do pracy w terenie (a nawet w domu) zastanowiłbym się, czy na pewno bym chciał błyszczący ekran. To znaczy ja wiem, że bym nie chciał, mimo że to OLED. Ekran tego typu ma sporo zalet, ale jest błyszczący i to mocno drażni częściej, niż mi się kiedyś wydawało :)
REKLAMA