logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 – brak dostępu do konta administratora po utworzeniu nowego profilu użytkownika

Czartorek 30 Lis 2025 16:22 300 1
REKLAMA
  • #1 21767032
    Czartorek
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Dzień dobry,
    Utworzyłem konto lokalne na Windows 10. Po wyłączeniu komputera i próbie zalogowania się straciłem możliwość logowania się na moje pierwotne konto - administratora (nie wyświetla się w oknie logowania). Próba zalogowania się na nowo utworzone konto kończy się komunikatem: Logowanie usługi Usługa profilów nie powiodła się. Nie można załadować profilu użytkownika.
    Próbowałem komendy net user administrator /active:yes - komunikat: polecenie zostało pozytywnie wykonane. Natomiast dalej brak profilu podczas logowania.
    Przy uruchomieniu w trybie awaryjnym konto jest widoczne w zakładce "Naprawa podczas uruchomienia".
    Jak to ogarnąć?
    Ekran „Naprawa podczas uruchomienia” systemu Windows z dwoma kontami: Administrator i MichałEkran naprawy systemu Windows z komunikatem o niepowodzeniu naprawy przy uruchamianiuKomunikat błędu logowania profilu użytkownika w systemie Windows 10Ekran logowania Windows 10 z kontem użytkownika Ala i polem na hasło
  • REKLAMA
  • #2 21767154
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    Tryb awaryjny działa?
REKLAMA