logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Adobe Acrobat Reader nie widnieje na liście programów – jak wymusić odinstalowanie?

PLANETARNY 02 Gru 2025 19:18 678 7
REKLAMA
  • #1 21769364
    PLANETARNY
    Poziom 11  
    Ocena: 36
    Witam mam problem komputer nie widzi zainstalowanego programu Acrobat Reader nie ma go w spisie ale jest zainstalowany, jak moge to naprawić aby go jakoś odinstalować bo to nie działa ?

Zamknij Acrobat Reader, jeśli jest już otwarty lub uruchomiony.

Wpisz Panel sterowania i wybierz OK.

Wybierz Programy > Programy i funkcje.

Wybierz Adobe Acrobat Reader z listy zainstalowanych aplikacji.

Wybierz Odinstaluj.

W oknie dialogowym potwierdzenia wybierz opcję Tak.

Po zakończeniu odinstalowania uruchom ponownie komputer.
    Wskazówka:

Jeśli masz problemy z instalacją Acrobat Reader przy użyciu tych standardowych kroków, użyj narzędzia AcroCleaner.
    macOS

Zamknij Acrobat Reader, jeśli jest już otwarty lub uruchomiony.

Wybierz Finder > Aplikacje > Adobe Acrobat Reader.

Kliknij prawym przyciskiem myszy aplikację i wybierz Przenieś do kosza z menu kontekstowego.

Po zakończeniu odinstalowania uruchom ponownie komputer.

Czy ta strona była przydatna?

Poprzednia

Odinstaluj Adobe Acrobat
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21769412
    PLANETARNY
    Poziom 11  
    Nie mogę pobrać bezpłatnego wyskakuje błąd

TENANT 404
  • Pomocny post
    #4 21769430
    bestboy21
    Poziom 40  
    Ocena: 781
    Jeśli program nie pomoże, spróbuj jeszcze raz zainstalować Acrobata (nawet inną wersję) i dopiero albo odinstalować albo użyć revo.
    Dodaję załącznik.
    P.S. Przy instalacji Acrobat wykryje inną wersję i ją usunie, później już wywalisz tego nowego.
    Załączniki:
    • Revo_Uninstaller_v2.4.2.exe (6.63 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 21770130
    PLANETARNY
    Poziom 11  
    A więc tak zainstalowałem 1 jeszcze, i w końcu widać to jako zainstalowany program na liście ok.
  • #6 21770201
    bestboy21
    Poziom 40  
    Ocena: 781
    Czyli sukces osiągnięty?
  • REKLAMA
  • #7 21770581
    PLANETARNY
    Poziom 11  
    Myślę że tak jakoś temat ogarnołem, dzięka za pomoc pozdrawiam. :P
  • #8 21770588
    PLANETARNY
    Poziom 11  
    Ponowna instalacja programu pomogła, już widać program w zainstalowanych , na pc i da się już i ją odinstalować z komputera.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy sytuacji, gdy program Adobe Acrobat Reader jest zainstalowany na komputerze, ale nie widnieje na liście zainstalowanych aplikacji w Panelu sterowania, co uniemożliwia jego standardowe odinstalowanie. Standardowa procedura odinstalowania obejmuje zamknięcie programu, przejście do Panelu sterowania, wybranie „Programy i funkcje”, odnalezienie Adobe Acrobat Reader na liście i wykonanie odinstalowania, a następnie restart komputera. W przypadku macOS należy zamknąć aplikację, przejść do folderu Aplikacje, kliknąć prawym przyciskiem na Adobe Acrobat Reader i przenieść ją do kosza, po czym również zrestartować system. Jeśli standardowe metody zawodzą, zalecane jest użycie dedykowanego narzędzia AcroCleaner, które wymusza usunięcie programu i rozwiązuje problemy z instalacją lub odinstalowaniem.
REKLAMA