logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kiedy rejestrować i aktywować karty SIM Virgin Mobile i Orange, by nie stracić GB?

AdikP 03 Gru 2025 19:09 672 6
REKLAMA
  • #1 21770331
    AdikP
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Mam prośbę o doprecyzowanie: otóż zamierzam korzystać z kart Virgin Mobile i Orange w routerze jako głównego źródła mojego internetu.
    Zakupiłem już 12 kart SIM Virgin i 2 karty Orange oraz przeniosłem dwa numery do Orange na kartę (data przeniesienia: 15 grudnia tego roku).
    Zamierzam co miesiąc "odpalać" jedną kartę Virgin, na której będę miał 850 GB na 30 dni, co mi w zupełności wystarczy.
    Do tego w zapasie zamierzam "uruchomić" dwie karty Orange z przeniesienia oraz dwa nowe startery Orange zakupione online (uruchomienie na rok ważności konta).
    Teraz moje pytanie: czy mam od razu zarejestrować wszystkie karty SIM Virgin w aplikacji Play, czy robić to sukcesywnie, co miesiąc?
    Czy rejestracja karty SIM w aplikacji od razu ją aktywuje i zaczyna się czas 30 dni na wykorzystanie tych 850 GB?
    A może sama rejestracja karty SIM w aplikacji nie jest jednoznaczna z jej aktywacją, a sama aktywacja odbywa się dopiero w
    momencie włożenia karty do routera/telefonu?
    To samo pytanie dotyczy kart Orange z przeniesienia oraz nowych starterów, gdzie będę chciał włączyć rok ważności konta z 400 GB + 100 GB za zgody na rok.
    Czy rejestracja dziś karty SIM w aplikacji Orange nie uniemożliwi mi włączenia RWK za, na przykład, 5 miesięcy?
    Jak wy robicie? Czy kupując kilkanaście kart SIM od razu je rejestrujecie, czy może dopiero w momencie, kiedy na poprzedniej karcie skończy wam się internet?
  • REKLAMA
  • #2 21770923
    mw1983marcin
    Poziom 25  
    Ocena: 173
    Ile GB potrzebujesz miesięcznie ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21771141
    Zvirek
    Poziom 27  
    Ocena: 334
    AdikP napisał:
    ...
    ...Zamierzam co miesiąc "odpalać" jedną kartę Virgin,...
    ...Jak wy robicie? Czy kupując kilkanaście kart SIM od razu je rejestrujecie, czy może dopiero w momencie, kiedy na poprzedniej karcie skończy wam się internet?

Zarejestrować to możesz od razu, zaś aktywację promocyjnych pakietów to zrobisz jak będziesz ich potrzebował.
    Ale to moje zdanie, bo nigdy takich januszowych kombinacji nie uskuteczniałem.
  • REKLAMA
  • #4 21771322
    AdikP
    Poziom 5  
    mw1983marcin napisał:
    Ile GB potrzebujesz miesięcznie?

Nie wiem dokładnie; przypuszczam, że około 500–600 GB. Latem zapewne nieco mniej.
    Karty Virgin Mobile z 850 GB powinny wystarczyć, tak mi się wydaje.
  • #5 21771385
    mw1983marcin
    Poziom 25  
    Ocena: 173
    Sprawdź ofertę Orange na kartę , ja tego używam , mam aktualnie niecałe 3000 GB . Za każde doładowanie przyznają GB, za kupno pakietu , potem są oferty świąteczne, teraz za doładowanie które i tak i tak co miesiąc robię dają 1000 GB. Może się okazać że jedna karta Ci wystarczy bez kombinowania
  • REKLAMA
  • #6 21771406
    AdikP
    Poziom 5  
    Jeżeli chodzi o karty, to temat zamknięty. Kupiłem już 12 kart Virgin Mobile za 45 zł. Będą aktywowane co miesiąc (850 GB), dodatkowo mam jeszcze 4 karty Orange, w tym dwie z przeniesienia, gdzie ewentualnie włączę RWK z 500 GB.
    Pytanie dotyczyło, kiedy karty rejestrować i kiedy następuje ich aktywacja.
    Wziąłem Virgin Mobile, bo wychodzą najtaniej kwotowo, a jednocześnie mam najlepsze osiągi na nich w domu, bo zazwyczaj D 600–750 Mb/s / U 100–120 Mb/s; w Orange jest trochę słabiej, osiągi na routerze w domu to zazwyczaj D 350–500 Mb/s / U 30–50 Mb/s.
  • #7 21808870
    piotrek2500
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Na tych kartach Orange możesz je po wykorzystaniu przenieść do nju mobile (za pomocą SMS) i mieć jeszcze miesiąc ważności, poza zgodą aktywujesz też dodatkowo pakiet.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono kwestie rejestracji i aktywacji kart SIM Virgin Mobile oraz Orange używanych w routerze jako główne źródło internetu. Posiadacz kart Virgin Mobile planuje korzystać z 12 kart z pakietem 850 GB ważnym 30 dni, aktywując je sukcesywnie co miesiąc, oraz 4 kart Orange (w tym 2 z przeniesienia numeru i 2 startery zakupione online) z pakietami doładowań i RWK 500 GB. Rejestracja kart SIM w aplikacji Play może być wykonana od razu, natomiast aktywacja promocyjnych pakietów następuje dopiero w momencie ich faktycznego użycia, czyli włożenia karty do urządzenia i uruchomienia internetu. Virgin Mobile oferuje wyższe prędkości transmisji (do 600–750 Mb/s download, 100–120 Mb/s upload) w porównaniu do Orange (350–500 Mb/s download, 30–50 Mb/s upload). Dodatkowo, karty Orange po wykorzystaniu pakietu można przenieść do nju mobile za pomocą SMS, co przedłuża ważność konta i umożliwia aktywację dodatkowych pakietów. Wskazano, że rejestracja kart nie musi oznaczać natychmiastowej aktywacji pakietów danych, co pozwala na optymalne zarządzanie dostępem do GB.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA