logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tani hosting WWW z domeną .pl, .com.pl lub .photo na prostą stronę z grafikami

MARCIN.SLASK 07 Gru 2025 16:30 576 6
REKLAMA
  • #1 21773946
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2634
    Szukam gdzie obecnie założyć swoją stronę WWW. Będzie to prosta strona z kilkudziesięcioma grafikami. Myślę, że w 100MB się zmieszczę.
    Chodzi by łatwo byłoby ją kupić, aby cena nie była wysoka (np. przy odnowieniu po roku), najlepiej bez reklam. Domena .pl / .com.pl lub .photo.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21773993
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 720
    Z tanich hostingów to np webd.pl - choc tam nie ma darmowego ssl wiec albo samemu generujesz co trzy miesiące, albo cos nieco droższego droższego z ssl np lh.pl
    Domena - cena zależna gdzie kupujesz domenę na ovh są tanie, na domena.tv
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21774409
    Damian_Max
    Poziom 21  
    Ocena: 96
    Możesz sprawdzić ovh: 1GB, z ssl, za 74zł na rok.

Koszyk OVH z domeną elka-ze-slaska.pl i hostingiem Starter z SSL i WordPressem

A jak wybierzesz końcówkę .ovh to jeszcze taniej.

Lista dostępnych domen elka-ze-slaska z cenami za pierwszy rok i informacją o dostępności

PS: W ogóle to mam u nich domenę, z 100MB hostingu gratis, możesz poszukać; może jeszcze mają taką ofertę. Wspierają też DynHost/DynDNS.
  • #5 21785425
    jarekcda
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    >>21773946 Najlepiej przechwyć domenę z historia i wieloletnią za 20 zł na aftermarket.pl - będzie już twoja i możesz ją przenieść gdzie chcesz. Hosting polecam seohost 55 zł na rok- przeniosą ci pliki i zawsze pomagają.
    Tu masz darmowe sprawdzone hostingi bez reklam https://topremont.pl/dom/wlasny-blog-za-darmo.php
  • REKLAMA
  • #6 21786725
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2634
    Już mam kupioną na OVH. Teraz tylko zostaje pliki przenieść. Niby mam zainstalować filezille i .... Ciemny jestem i / albo stary na to :D
    W nadmiarze czasu spróbuję.
  • #7 21818600
    PiotreKBiedahosting
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Cześć, jeśli chcesz się po prostu nauczyć / przetestować / wrzucić prostą stronę, to są też ultra-tanie hostingi edukacyjne - np. BiedaHosting (kilkanaście zł rocznie).

To nie jest hosting produkcyjny, ale:
    - jest PHP, MySQL, Python, Node.js
    - jest DirectAdmin
    - jest FTP / SSH
    - działa bez reklam

Idealne właśnie do takich prostych stron bez stresu, że „coś popsuję”.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukując taniego hostingu WWW dla prostej strony z grafikami (ok. 100MB) i domeną .pl, .com.pl lub .photo, użytkownicy polecają kilka rozwiązań. Webd.pl oferuje tani hosting, jednak bez darmowego SSL, co wymaga samodzielnego generowania certyfikatów co trzy miesiące lub wyboru droższego hostingu z SSL, np. lh.pl. OVH zapewnia 1GB przestrzeni z SSL za około 74 zł rocznie, a także darmowy hosting 100MB przy zakupie domeny, z obsługą DynHost/DynDNS. Domena może być tanio kupiona na OVH lub domena.tv. Small.pl to kolejna rekomendacja na tani hosting. Alternatywnie, można rozważyć hosting edukacyjny BiedaHosting za kilkanaście złotych rocznie, oferujący PHP, MySQL, Python, NodeJs, DirectAdmin, FTP i SSH bez reklam, idealny do prostych stron testowych. Po zakupie domeny i hostingu na OVH, konieczne jest przeniesienie plików, np. za pomocą FileZilla. Na aftermarket.pl można też kupić domeny z historią za około 20 zł, które można przenieść na dowolny hosting. Seohost za 55 zł rocznie oferuje pomoc przy przenoszeniu plików i wsparcie techniczne. Dostępne są również darmowe hostingi bez reklam, np. opisane na topremont.pl.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA