logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Sprzedam] Pick & Place PnP z kamerami układarka SMD 10 tys. PLN

rsacmepl 07 Gru 2025 20:31 426 3
  • #1 21774198
    rsacmepl
    Poziom 5  
    Witam,

Mam na sprzedaż maszynę do układania komponentów SMD na płytkach drukowanych.
    Maszyna z 2 kamerami (PCB camera, component camera).
    Posiada 2 głowice z szybko wymiennymi ssawkami w standardzie Juki, z tego co pamiętam.
    Maszyna posiada swój własny, wbudowany komputer przemysłowy wraz z oprogramowaniem.
    Nie potrzeba nic dodatkowo podłączać ani konfigurować, jak to jest w większości budżetowych.
    Do maszyny posiadam kompletną instrukcję oraz oprogramowanie w języku angielskim.
    Maszyna ani razu nieużyta – jedynie co, po zakupie sprawdziłem, czy wszystko działa (osie, ruchy, pompa próżniowa itp.).
    Sprzedaję ze względu na brak czasu, miała posłużyć do produkcji płytki do własnego urządzenia.

Cena, którą oferuję, to cena, po której zakupiłem ją od producenta, nie mówiąc nawet o cle, czasie oczekiwania itp.

Cena: 10 tys. Możliwa FV (wtedy cena netto).

Możliwość wysyłki na palecie na koszt i ryzyko kupującego.
    Najlepiej odbiór osobisty, można sobie na miejscu wtedy odpalić i wszystko posprawdzać.

Telefon: 504 185 392
    Oglądanie: 98-290 Rożdżały
  • #2 21775121
    sundayman
    Poziom 26  
    Ocena: 403
    Może by tak podać model?
  • #3 21775434
    rsacmepl
    Poziom 5  
    Faktycznie zdjęcie się nie załączyło.
    Jest to model SMT 802
    W stosunku do standardowego ma serwosilniki oraz wbudowany komputer sterujący.

Maszyna SMT 802 z podajnikami komponentów i monitorem na drewnianym stole
  • #4 21809544
    mycodename47
    Poziom 16  
    Ocena: 54
    Proponuję trochę zejść z ceną z maszynami tego typu jest problem ze sprzedażą. Wiem, że pewnie wydałeś na nią 14-15k zł ale ona jest słaba jeśli chodzi możliwości, nadaje się w sumie do małych projektów z krótkim BOM, bardziej na hobbystyczne projekty. Miałem taką i mechatronikę M10, długo sprzedawałem, podobna do Twojej poszła ostatecznie za 6k a M10 za 2k. W okolicach do 10k pojawiają się na portalach aukcyjnych, u brokerów SMT profesjonalne starsze maszyny, z podajnikami, znacznie szybsze, ja Philips CSM84V III w pełni sprawny kupiłem za 2k netto. Jedyną zaletą Twojej są rozmiary, możliwość położenia na biurku. Koszty montażu są teraz tak niskie (zajmuję się montażem na zlecenie), że nikomu nie opłacają się takie zabawki na własny użytek. W zeszłym roku na portalu aukcyjnym VP2800HP CL22 poszła za 13k a nowa kosztuje około 60-80k. Proponuję spróbować 8k, ale też pewnie będzie ciężko sprzedać. Jak zaczynałem swoją działalność kupiłem Pandaplacer do własnego montażu, całkowity koszt z podajnikami poniżej 4k (razem z używanym laptopem który nią steruje). Porównywalnej klasy urządzenie do Twojej, znacznie tańsza jeśli uwzględni się do czego się one nadają. Nie odbierz tego źle, ale prawdopodobnie sprzedasz ją za za 3-5 tys. zł.

P.S. ta maszyna nie ma serwosilników tylko zwykłe krokowe z enkoderem.
REKLAMA