logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki dron DJI na początek do podróży, 4K, dobra stabilizacja, długi czas lotu?

Wladca Cien 13 Gru 2025 13:47 372 8
REKLAMA
  • #1 21779554
    Wladca Cien
    Poziom 3  
    Ocena: 14
    Czesc wszystkim
    W następnym roku wybieramy sie na 2 tyg do Tajlandii i żona mówi żebyśmy drona sobie kupili i nagrywali. W tym temacie jestem totalnie zielony i potrzebowałbym pomocy przy zakupie. Co polecacie na pierwszy raz. Ostatnio kupiłem kamerke dji 5pro do nagrywania i nurkowania i jestem mega zadowolony z tego sprzętu i mysle aby dron te byl z tej samej firmy. Najwazniejsze to aby była dobra stabilizacja,oczywiscie w 4k nagrywanie i bateria zeby w miarę długo trzymała.
  • REKLAMA
  • #2 21787435
    kbiel201207
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Ja mam DJI Mini 3, według mnie na początek idealny. Wytrzymuje ok. 30 minut, nagrywanie w 4K, ale w 30 fps, jakbyś chciał coś mniejszego to Neo 2, ale ma o połowę krótszy czas lotu. Możesz dopłacić i kupić Mini 3 Pro, jeśli zależy ci też na funkcji śledzenia i czujnikach unikania przeszkód. Jak na początek nie widzę sensu wydawania więcej pieniędzy. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 21788224
    Wladca Cien
    Poziom 3  
    No wlasnie brałem raczej pod uwage cos z serii pro czyli 3 lub 4 lub jeszcze Flip bo nie widze sensu kupować 5pro choć jak.patrzalem recenzje to wygląda prze kozak i ma dużo przydatnych funkcji,ale szkoda mi wydawać prawie tysiąc € na pierwszy dron.
  • REKLAMA
  • #4 21788382
    kbiel201207
    Poziom 7  
    >>21788224 Jak seria Pro, to bym się też rozglądał za Mini 3 lub 4, aczkolwiek dla mnie wystarczający byłby Mini 3, ale teraz to chyba tylko używany. Wszystko zależy od preferencji. Jakbym miał teraz kupować drona, to chyba bym szedł w Mini 4.
  • #5 21788404
    Wladca Cien
    Poziom 3  
    No właśnie tylko różnica cenowa miedzy 4 a 5 pro jest naprawdę nie duża,ok 100 a 200€,co innego miedzy 3 pro/flip a 5pro to już kilka stówek sie robi. Czy nie lepiej będzie dołożyć i mieć nowiutki sprzęcik ale strach ze jak sie rozdupcy to już problem i od zajeba kasy pojdzie w .........uj ,chyba ze można dokupic te ubezpieczenie od dji.
  • REKLAMA
  • #6 21788410
    kbiel201207
    Poziom 7  
    >>21788404 Wiem, że w DJI nie ma większego problemu z serwisem. Jak masz gwarancję i np. dron wpadnie ci do wody, to za niewielką opłatą mogą przesłać ci nowego (jak wyślesz im wrak starego). Ubezpieczenie też można wykupić i działa podobnie do gwarancji. Jak chcesz coś nowego i na lata, bierz 5; jak coś starszego, ale tańszego, bierz 4.
  • #7 21789077
    Wladca Cien
    Poziom 3  
    Chyba dołożę i kupię 5pro,ma wszystko co potrzebuje,bedzie na dobre pare lat,dołożę jeszcze grosza i dokupię ubezpieczenie do.tego.
    Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kontrolera, który lepszy,czy ten z wbudowanym ekranem czy lepszy bez ekranu co podpina sie telefon lub tablet??
  • Pomocny post
    #8 21789133
    kbiel201207
    Poziom 7  
    >>21789077 Z ekranem na pewno wygodniejszy. Trudno mi się wypowiedzieć na ten temat, ponieważ do swojego wybrałem ten bez ekranu, bo telefon ma większą jasność niż ekran w kontrolerze. To już raczej jakieś filmiki na YT albo jakieś forum poczytać.
  • #9 21791145
    Wladca Cien
    Poziom 3  
    Dzieki za pomoc. Raczej zdecyduję sie ten co podłącza sie telefon aby mieć lepszy obraz.

Podsumowanie tematu

✨ Rozważany jest zakup drona DJI na początek do podróży, z wymaganiami nagrywania w 4K, dobrą stabilizacją i długim czasem lotu. Polecany jest DJI Mini 3 jako model startowy, oferujący około 30 minut lotu i 4K przy 30 fps. Alternatywnie rozważane są modele Mini 3 Pro i Mini 4, które mają dodatkowe funkcje, takie jak śledzenie i czujniki unikania przeszkód, jednak są droższe. Dyskutowano także o serii DJI 5 Pro, która ma zaawansowane funkcje i niewielką różnicę cenową względem Mini 4, ale budzi obawy o koszty ewentualnej naprawy. DJI oferuje ubezpieczenie i serwis, który umożliwia wymianę uszkodzonego sprzętu za niewielką opłatą. W kwestii kontrolera, wygodniejszy jest model z wbudowanym ekranem, jednak preferowany jest kontroler bez ekranu, podłączany do smartfona, ze względu na lepszą jasność obrazu. Ostatecznie zdecydowano się na DJI Mini 5 Pro z ubezpieczeniem oraz kontroler podłączany do telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA