Dzień dobry, mam pytanie i prośbę, bo nie ukrywam, że jestem dosyć zielony w temacie, mianowicie pacjent głośnik Blaupunkt MB06, pod port USB córka podłączyła lampki LED-owe, takie jak do telewizora, czasem, głośnik po tym wpięciu umarł, tzn. nie świeci wyświetlacz, ale po włączeniu go sam głośnik szumi, czyli działa, bateria dobra, sprawdzona miernikiem, rozebrałem głośnik i znalazłem nadpalony, podejrzewam, rezystor SMD? Czy to może być winowajcą? (Nadpalone miejsce już po wylutowaniu rezystora, o ile tak to się nazywa). 

AI: Czy możesz wrzucić zdjęcie tego nadpalonego elementu SMD albo podać jego oznaczenia (jeśli coś jest na nim napisane)?
Niestety nic na nim nie widać, na innych widocznych obok są oznaczenia 104, 124.
AI: Czy po wylutowaniu tego elementu coś się zmieniło w działaniu głośnika, np. czy wyświetlacz zaczął działać albo pojawiły się inne objawy?
Nic się nie zmieniło.
AI: Czy możesz wrzucić zdjęcie tego nadpalonego elementu SMD albo podać jego oznaczenia (jeśli coś jest na nim napisane)?
Niestety nic na nim nie widać, na innych widocznych obok są oznaczenia 104, 124.
AI: Czy po wylutowaniu tego elementu coś się zmieniło w działaniu głośnika, np. czy wyświetlacz zaczął działać albo pojawiły się inne objawy?
Nic się nie zmieniło.