logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LDM SMX-8 – nie działa mixer, czerwona dioda, grzejący się rezystor, brak schematu

Cajalis 20 Gru 2025 22:13 99 0
REKLAMA
  • #1 21786068
    Cajalis
    Poziom 5  
    Witam, mam problem z powermixerem LDM SMX-8. Kupiłem uszkodzony, wzmacniacz naprawiłem - gra w porządku, lecz nie działa mixer. Przy starcie zapala się na nim czerwona dioda, po czym słychać przekaźnik i powinna zapalać się zielona dioda, a nie ma nic. Wydaje mi się, że może być to problem z rezystorem, ponieważ podobno się palił i poprzedni właściciel wylutował ją. Nie mając schematu ani tego spalonego rezystora wstawiłem na oko 47 Ω, lecz zauważyłem, że się grzeje. Może ktoś wie, jaki powinien być lub jakaś inna przyczyna nie działania mixera ?Płytka drukowana wewnątrz powermixera LDM SMX-8 z zaznaczonym złączem przewodów.Zbliżenie na płytkę drukowaną ze spalonym miejscem zaznaczonym na czerwono.
    Załączniki:
    • LDM SMX-8 – nie działa mixer, czerwona dioda, grzejący się rezystor, brak schematu IMG_20251211_183246680~2.jpg (496.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • LDM SMX-8 – nie działa mixer, czerwona dioda, grzejący się rezystor, brak schematu IMG_20251210_195116664~2.jpg (2.01 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA