logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Adapter Parkside X20V do starszych narzędzi 18V – czy ktoś używał, opinie?

murzynek20001 22 Gru 2025 10:08 549 4
REKLAMA
  • #1 21787299
    murzynek20001
    Poziom 11  
    Witam, orientuje się ktoś, czy można dostać adapter Parkside z nowego akumulatora X20V do starych elektronarzędzi oznaczonych na 18 V? Jest tego od groma na AliExpress, ale nie chcę kupować w ciemno.
    AI: Do jakich konkretnie modeli narzędzi Parkside 18 V chciałbyś użyć tego adaptera?
    Wkrętarek.
    AI: Czy zależy Ci na zachowaniu wszystkich funkcji narzędzia (np. wskaźnik naładowania, zabezpieczenia), czy wystarczy Ci samo podstawowe działanie?
    Podstawowe działanie.
  • REKLAMA
  • #2 21789496
    syselpl
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie i dodajesz, że nie chcesz kupować w ciemno.
    Tak, są takie adaptery i działają.
    Tam nie ma elektroniki.
  • REKLAMA
  • #3 21789514
    murzynek20001
    Poziom 11  
    Może źle się wyraziłem, jest tego masę, ale nie znalazłem takiego parkside-parkside, tylko parkside-dewalt, Makita lub inne wynalazki, tylko który będzie pasować?
  • REKLAMA
  • #4 21789558
    Karaczan
    Poziom 42  
    Ocena: 1116
    Znając życie i geografię to żaden bez przeróbki nie podejdzie.
    A to inna szerokość złącza pinów, ich rozstaw, albo szyna mocująca do wkrętarki o innym wymiarze.

Zawsze możesz ze swoim akumulatorem podbić do jakiejś Castoramy, i porównać czy pasuje do Makity czy Dewalta...
  • #5 21789596
    syselpl
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    @Karaczan
    Karaczan napisał:
    Znając życie i geografię to żaden bez przeróbki nie podejdzie.
    A to inna szerokość złącza pinów, ich rozstaw, albo szyna mocująca do wkrętarki o innym wymiarze.

Jakich już używałeś i skąd kupiłeś?

@murzynek20001 na allegro się ogłaszają ludzie, którzy sprzedają takie adaptery drukowane na 3D, jak napiszesz wiadomość to się okaże, że mają to czego szukasz albo za 50 zł dokonają druku. Sam mam gościa, który mi drukuje cuda na kiju do baterii od bosch.
REKLAMA