logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do tworzenia skomplikowanych wykresów funkcji trygonometrycznych

przemeku6 18 Kwi 2003 12:26 1664 8
REKLAMA
  • #1 191110
    przemeku6
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    CZESC WSZYSTKIM.
    MAM WIELKA PROSBE.POTRZEBUJE CZEGOS DO TWORZENIA DOSC SKOMPLIKOWANYCH WYKRESOW FUNKCJI(TRYGONOMETRYCZNE ITP)
    OCZYWISCIE Z SAMYCH WZOROW BEZ PODAWANIA KONKRETNYCH WARTOSCI.DAJCIE ZNAC GDYBY KTOS MOGL MI POMOC.DZIEKI
  • REKLAMA
  • #2 191118
    sampler
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    Mysle ze Matlab sobie poradzi z takim zadaniem.
  • REKLAMA
  • #4 191150
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 740
    Temat był poruszany.
    Przycisk: "szukaj!" wpisz: wykres
  • #5 191656
    przemeku6
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    oki wielkie dzieki i sorki za brak inteligencji
  • REKLAMA
  • #6 191965
    michu
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    To jest fajny, mały, łatwy programik:
    Załączniki:
    • Wykresy.zip (437.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 194359
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 26
    Może Mathcad, czy Derive? Wykresy jakieś robi, a zadanie domowe to bardzo dobrze :)
  • #8 195122
    ralphralph
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Ja swego czasu używałem programu Mathematica, ale był dość skomplikowany. Natomiast Mathcad jest dość prosty w obsłudze, tylko że operuje się tam na tablicach, co jest trochę uciążliwe.
  • #9 195986
    djdan
    Poziom 12  
    Jeszcze jeden program byl na PC World Komputer. Łatwy, ale dziala tylko 30 dni to Equation Grapher. Polecam używam go i nie narzekam.

Moderowany przez jankolo:

Temat z powodu wygaśnięcia dyskusji zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programu do tworzenia skomplikowanych wykresów funkcji trygonometrycznych bez podawania konkretnych wartości liczbowych. W dyskusji zaproponowano kilka narzędzi: Matlab jako zaawansowane środowisko do obliczeń i wizualizacji, Excel oraz Grapher (dostępny w wersji demo) do tworzenia wykresów. Wspomniano także MathCad i Derive, które umożliwiają generowanie wykresów funkcji, choć MathCad wymaga pracy na tablicach danych. Mathematica została wskazana jako program bardziej skomplikowany, natomiast Equation Grapher to prosty, łatwy w obsłudze program z 30-dniowym okresem próbnym. Dodatkowo zasugerowano korzystanie z funkcji wyszukiwania na forum w celu znalezienia podobnych tematów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA