Witam,
Mój telewizor przestał się uruchamiać - 49pus7909_12 QV14.1E_LA chassis LCD.
Podłączyłem go za pomocą karty UART i udało mi się pobrać logi konsoli.
Próbowałem uruchomić z dysku USB sformatowanego w systemie FAT z autorun_AND1E_000.010.170.000.upg umieszczonym w folderze głównym, a następnie z WipeDataTool.upg, ale wygląda na to, że pliki USB nie mogą zostać uruchomione.
Załączam dzienniki z normalnego (nieudanego) rozruchu i rozruchu po naciśnięciu joysticka w dół (tryb odzyskiwania).
Podczas normalnego uruchamiania telewizor wyświetla tylko logo Philips.
W trybie recovery ekran pozostaje różowy/fioletowy.
Bardzo dziękuję za wszelkie pomysły i pomoc.
Pozdrawiam serdecznie,
Benjamin
AI: Czy mógłbyś podać szczegóły dotyczące używanego dysku USB (marka, pojemność, dokładna metoda formatowania) i potwierdzić, czy telewizor wykazuje jakiekolwiek oznaki wykrywania USB (takie jak aktywność LED lub komunikaty w dziennikach UART) po jego włożeniu?
Jest to klucz USB o pojemności 8 GB, sformatowany jako FAT. Po podłączeniu USB widzę te komunikaty w konsoli:
[ 25.989857] sd 0:0:0:0: [sda] Nie znaleziono strony trybu buforowania
[25.995394] sd 0:0:0:0: [sda] Zakładanie pamięci podręcznej dysku: zapis przez
[ 26.005477] sd 0:0:0:0: [sda] Nie znaleziono strony trybu buforowania
[ 26.011073] sd 0:0:0:0: [sda] Zakładając pamięć podręczną dysku: zapis przez
[ 26.022242] sd 0:0:0:0: [sda] Nie znaleziono strony trybu buforowania
[26.027792] sd 0:0:0:0: [sda] Zakładając pamięć podręczną dysku: zapis przez
AI: Czy podczas procesu uruchamiania (zarówno w trybie normalnym, jak i recovery) zauważyłeś migające diody LED, kody błędów na ekranie lub dźwięki z telewizora, które mogłyby pomóc w identyfikacji etapu, na którym się nie powiedzie?
Nie, jedyne co widzę to to co zostało wyjaśnione w poście.
Mój telewizor przestał się uruchamiać - 49pus7909_12 QV14.1E_LA chassis LCD.
Podłączyłem go za pomocą karty UART i udało mi się pobrać logi konsoli.
Próbowałem uruchomić z dysku USB sformatowanego w systemie FAT z autorun_AND1E_000.010.170.000.upg umieszczonym w folderze głównym, a następnie z WipeDataTool.upg, ale wygląda na to, że pliki USB nie mogą zostać uruchomione.
Załączam dzienniki z normalnego (nieudanego) rozruchu i rozruchu po naciśnięciu joysticka w dół (tryb odzyskiwania).
Podczas normalnego uruchamiania telewizor wyświetla tylko logo Philips.
W trybie recovery ekran pozostaje różowy/fioletowy.
Bardzo dziękuję za wszelkie pomysły i pomoc.
Pozdrawiam serdecznie,
Benjamin
AI: Czy mógłbyś podać szczegóły dotyczące używanego dysku USB (marka, pojemność, dokładna metoda formatowania) i potwierdzić, czy telewizor wykazuje jakiekolwiek oznaki wykrywania USB (takie jak aktywność LED lub komunikaty w dziennikach UART) po jego włożeniu?
Jest to klucz USB o pojemności 8 GB, sformatowany jako FAT. Po podłączeniu USB widzę te komunikaty w konsoli:
[ 25.989857] sd 0:0:0:0: [sda] Nie znaleziono strony trybu buforowania
[25.995394] sd 0:0:0:0: [sda] Zakładanie pamięci podręcznej dysku: zapis przez
[ 26.005477] sd 0:0:0:0: [sda] Nie znaleziono strony trybu buforowania
[ 26.011073] sd 0:0:0:0: [sda] Zakładając pamięć podręczną dysku: zapis przez
[ 26.022242] sd 0:0:0:0: [sda] Nie znaleziono strony trybu buforowania
[26.027792] sd 0:0:0:0: [sda] Zakładając pamięć podręczną dysku: zapis przez
AI: Czy podczas procesu uruchamiania (zarówno w trybie normalnym, jak i recovery) zauważyłeś migające diody LED, kody błędów na ekranie lub dźwięki z telewizora, które mogłyby pomóc w identyfikacji etapu, na którym się nie powiedzie?
Nie, jedyne co widzę to to co zostało wyjaśnione w poście.