logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TCL 43P715 nie uruchamia się, błąd NO AVAILABLE UPDATE PACKAGE przy aktualizacji USB

marcintarnowski 01 Sty 2026 16:14 342 3
REKLAMA
  • #1 21795639
    marcintarnowski
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem z telewizorem TCL (43P715) - po włączeniu "wisi" na logo startowym TCL. Trochę poczytałem to forum i wychodzi na to, że najprawdopodobniej posypał się system. Ściągnąłem sobie pliki z dwóch źródeł (Telegram i strona producenta) - TV próbuje się podnieść, ale po pewnym czasie wrzuca mi komunikat "NO AVAILABLE UPDATE PACKAGE, SYSTEM UPDATE STOPPED." - w zależności od pliku - raz później, raz wcześniej.
    Ściągnięte archiwum wypakowuję bezpośrednio na pena (sformatowany na FAT32). Prośba o podpowiedź, co robię nie tak, ewentualnie gdzie szukać pomocy / rozwiązania problemu. Z góry dziękuję za pomoc :)
    Komunikat „No available update package, system update stopped” na ekranie telewizora.Ekran telewizora z komunikatem „Please do not turn off the power!” i paskiem postępu

AI: Czy możesz napisać, jak dokładnie wygląda struktura plików na pendrive po wypakowaniu archiwum - czy pliki są w głównym katalogu, czy w jakimś folderze?
    Pliki są w głównym katalogu.
    AI: Czy znasz dokładny numer seryjny lub wersję sprzętową swojego telewizora (np. z naklejki z tyłu), albo czy pamiętasz, jaka była wersja oprogramowania przed awarią?
    Nie.
  • REKLAMA
  • #2 21795828
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5431
    marcintarnowski napisał:
    Ściągnięte archiwum wypakowuję bezpośrednio na pena (sformatowany na FAT32)

A jakie to archiwum i skąd pobrane?
  • REKLAMA
  • #3 21798311
    marcintarnowski
    Poziom 2  
    Archiwa pobierałem z dwóch źródeł:
    1. Strona producenta dedykowana modelowi TV: https://www.tcl.com/pl/pl/search-result?query...1927b43ed8da17241853fc31&category=service.
    2. Telegram, strona z oprogramowaniem do TCL: https://t.me/s/tclupdates.

Prośba o podpowiedź, jak je instalować - czy na PEN ma być wrzucone spakowane archiwum .zip, czy wszystko wypakowane i wrzucone do katalogu głównego? Z góry dzięki za pomoc.
  • #4 21798759
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5431
    @marcintarnowski
    Załączniki:
    • SW update procedure by user menu RT51-V645.pdf (673.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA