logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung UE40D5000 – ustawienia serwis menu, brak sygnału na portach HDMI

roberttuchacz 03 Sty 2026 15:19 192 3
REKLAMA
  • #1 21797517
    roberttuchacz
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam.
    Ma ktoś może ustawienia wartości menu serwisowego do TV Samsung UE40D5000?
    Mam problem z portami HDMI: nie łączą się z żadnymi urządzeniami, choć wykrywają je.

Będę wdzięczny za pomoc.
    AI: Jakie dokładnie urządzenia próbowałeś podłączać do portów HDMI (np. dekoder, konsola, laptop)?
    Dekoder DVB-T2, Chromecast, MX10
    AI: Czy próbowałeś już jakichś rozwiązań, np. resetu ustawień, aktualizacji oprogramowania, zmiany kabli HDMI lub podłączenia innych urządzeń?
    Tak.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21797650
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1843
    Jak już bezmyślnie nagrzebałeś w menu serwisowym to teraz w tym menu wybierz "Reset to factory".
    A tak z ciekawości - po czorta wchodzisz w ustawienia serwisowe?... Mój TV wisi na ścianie już 4 lata i nie widziałem potrzeby jakichkolwiek zmian w ustawieniach z poziomu trybu serwisowego.
  • REKLAMA
  • #3 21799600
    roberttuchacz
    Poziom 3  
    >>21797650 W telewizorze zmieniałem płytę główną, a nie „bezmyślnie” wchodziłem w menu serwisowe.
    Płyta była kupiona u Chińczyka i na szczęście napisał, z jakiego modelu pochodziła owa płyta (D4000, a nie D5000). Po zmianie w menu i zmianie matrycy na 32 cale, porty HDMI ruszyły.
    Wcześniej reset factory nie dał rezultatu. TV już u klienta.
    Prosiłem o pomoc, a nie o pitololo!

Temat do zamknięcia.
    Mimo wszystko pozdrawiam.
  • #4 21799601
    roberttuchacz
    Poziom 3  
    Zmiana modelu TV w menu serwisowym i matrycy na 32 cale.
REKLAMA