logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Amica EHbK2.834TtKDpRL – jak rozpoznać tryb góra-dół przy wytartych oznaczeniach?

kubaazet 03 Sty 2026 17:22 597 8
REKLAMA
  • #1 21797642
    kubaazet
    Poziom 9  
    Cześć. Wprowadziłem się do mieszkania, gdzie mam taki piekarnik z płytą ceramiczną - jak na zdjęciu.
    Nie mogę za Chiny Ludowe namierzyć, jaki to jest model (brak tabliczki znamionowej), a problem mam z pokrętłem piekarnika - oznaczenia są wytarte, nie mogę dojść do tego, który tryb to góra-dół.
    Pokrętło kręci się 9 razy (pełen obrót). Przeszukałem cały internet i jestem bezradny. Czy ktoś ma taki piekarnik i może wspomóc? Inaczej oszaleję...

Piekarnik Amica z czterema pokrętłami, wbudowany w kuchenny blatPiekarnik Amica z ceramiczną płytą grzewczą i starciem oznaczeń przy pokrętłachZbliżenie na panel sterowania piekarnika z trzema pokrętłami i startymi oznaczeniami.Zbliżenie na panel sterowania piekarnika z czterema pokrętłami i zatarte oznaczeniaZbliżenie na panel sterowania piekarnika z wytartymi oznaczeniami na pokrętłach
  • REKLAMA
  • #2 21797668
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3687
    To jest chyba taka: Link
  • #3 21797670
    kubaazet
    Poziom 9  
    >>21797668 właśnie próbowałem rozgrzać piekarnik na 200-250 przy ustawieniu jedno w prawo - czyli według wszystkich instrukcji i rycin oznaczonych jako góra-dół. Ale kurde, no nie nagrzewa się, mimo że na trybie, który początkowo myślałem, że jest góra-dół, grzał poprawnie. Ale ogólnie to ja nic nie wiem i nie mam pojęcia...
  • REKLAMA
  • #4 21797701
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3368
    kubaazet napisał:
    namierzyć jaki to jest model (brak tabliczki znamionowej)

Trzeba wysunąć piekarnik i na wierzchu powinna być naklejka firmowa. Może też być na bocznej ścianie lub z tyłu.
  • #5 21797703
    kubaazet
    Poziom 9  
    >>21797701 Jest zabudowany, nie mam możliwości ruszenia tego bez ruszania blatu.
  • REKLAMA
  • #6 21797706
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3368
    Jeżeli jest prawidłowo zamontowany, to 2 lub 4 wkręty po bokach, po otwarciu drzwi i wysuwa się do przodu.
  • REKLAMA
  • #7 21797708
    kubaazet
    Poziom 9  
    >>21797706 niestety, ale nie mam pola manewru - nie chcę ruszać tego w wynajmowanym mieszkaniu :/
  • Pomocny post
    #8 21797732
    Pentaxowy
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    EHbK2.834TtKDpOR mod BK0802 - nie znajdziesz kumpel do tego setu instrukcji niestety, chyba że napiszesz bezpośrednio do Amica
  • #9 21798771
    kubaazet
    Poziom 9  
    Otrzymałem model kuchenki

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada stary model piekarnika Amica z płytą ceramiczną, którego oznaczenia trybów pracy na pokrętle są wytarte i nieczytelne. Piekarnik ma pokrętło z 9 pozycjami (pełny obrót), a brak tabliczki znamionowej uniemożliwia identyfikację modelu. Poszukuje pomocy w rozpoznaniu symboli trybów, zwłaszcza funkcji góra-dół, aby prawidłowo korzystać z urządzenia. W dyskusji nie pojawiły się konkretne odpowiedzi ani identyfikacje modelu, jednak temat dotyczy problemu z oznaczeniami trybów piekarnika Amica oraz trudności w ich interpretacji z powodu zużycia oznaczeń na pokrętle.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA