logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Volvo V50 1.6D 2007 – gaśnie podczas jazdy, brak mocy, tryb awaryjny, ksenon i klima

mikulachu 05 Sty 2026 01:44 291 1
REKLAMA
  • #1 21799138
    mikulachu
    Poziom 1  
    Witam,
    Mam problem z Volvo V50 1.6d 2007 rok

Przez długi czas od dołu miałem bardzo mało mocy, dopiero przy 2,8 tys. rpm miałem kop mocy, jakby dopiero wtedy załączało się turbo. Czasami w trakcie jazdy włączał się tryb awaryjny (max. 3 tys. rpm).
    Po paru miesiącach zaczął mi gasnąć w trakcie jazdy. Ja mam gazę w podłodze, a on nagle gaśnie (nie szarpie, tak jakbym po prostu go zgasił)

Dodatkowo często wyłącza mi się ksenon lewej lampy (przy wibracjach najczęściej).
    Dla testu zamieniłem na chwilę lampy miejscami, aby wyeliminować problem w samej lampie. Po zamianie poruszałem przewodami i wtedy gasło. Obejrzałem przewody i są całe (przynajmniej izolacja jest cała).
    Kolejny problem to niedziałająca klimatyzacja. Nie załącza się w ogóle przekaźnik od sprężarki

Proszę o pomoc, najbardziej mi zależy na sprawności samego silnika
  • REKLAMA
  • #2 21799143
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 447
    mikulachu napisał:
    Proszę o pomoc

mikulachu napisał:
    mi zależy na sprawności samego slnika

Musisz rozpocząć do szczegółowej diagnostyki silnika. Dopiero na podstawie jej wyników, można podjąć dalsze działania.
REKLAMA