Od jakiegoś czasu mój laptop nie widzi sieci WiFi, z której korzystałam do tej pory. Przy każdym ponownym odpaleniu laptopa muszę wyłączać i włączać na nowo router, by wykryło mi sieć. Problem występuje tylko na moim laptopie, inne urządzenia łączą się z routerem bez problemu (wina leży raczej w moim urządzeniu). Widziałam na tej stronie, że inne osoby miały podobny problem, próbowałam więc wszystkich polecanych sposobów na rozwiązanie problemu i nic. Zostało mi jedynie odinstalowanie i ponowne zainstalowanie sterowników. Chcę pobrać je z oficjalnej strony ASUS. Niestety, gdy wpisuję tam model mojego urządzenia (R704VC) i wybieram system operacyjny Windows 10, do pobrania pokazuje mi się tylko "ASUS Smart Gesture" oraz "ATKPackage". "Ralink Wireless LAN Driver and Application", które, jak się domyślam, muszę pobrać, wyskakuje jedynie po wybraniu Windows 8.1.
I tu moje pytanie: mam w takim razie pobrać tę wersję dla Windows 8.1, podczas kiedy ja na laptopie mam Windows 10? Będzie to działać?
AI: Czy możesz sprawdzić i podać dokładny model karty sieciowej WiFi zainstalowanej w Twoim laptopie? (Możesz to sprawdzić np. w Menedżerze urządzeń w zakładce "Karty sieciowe".)
Nie wiem, czy to jest to, ale po wejściu w Menedżera urządzeń i wybraniu "Karty sieciowe" pokazuje mi się "802.11n Wireless WLAN Card".
AI: Czy próbowałaś już instalować ten sterownik z Windows 8.1 na swoim Windows 10? Jeśli tak, to czy pojawiły się jakieś błędy lub problemy po instalacji?
Jeszcze nie, wolałam zapytać, zanim kompletnie rozwalę sobie laptop.
I tu moje pytanie: mam w takim razie pobrać tę wersję dla Windows 8.1, podczas kiedy ja na laptopie mam Windows 10? Będzie to działać?
AI: Czy możesz sprawdzić i podać dokładny model karty sieciowej WiFi zainstalowanej w Twoim laptopie? (Możesz to sprawdzić np. w Menedżerze urządzeń w zakładce "Karty sieciowe".)
Nie wiem, czy to jest to, ale po wejściu w Menedżera urządzeń i wybraniu "Karty sieciowe" pokazuje mi się "802.11n Wireless WLAN Card".
AI: Czy próbowałaś już instalować ten sterownik z Windows 8.1 na swoim Windows 10? Jeśli tak, to czy pojawiły się jakieś błędy lub problemy po instalacji?
Jeszcze nie, wolałam zapytać, zanim kompletnie rozwalę sobie laptop.